Ook Hilde Crevits, provinciegouverneur Carl Decaluwé en Piet Vanthemsche, voorzitter van de Boerenbond, waren aanwezig om de schade op te meten bij particulieren, bedrijven en landbouwers.

Ramp?

'Ik wou persoonlijk de schade komen vaststellen om te zien of de hagelstorm kan erkend worden als een algemene ramp, dus voor de landbouw en de particulieren', aldus Peeters. 'In ieder geval moeten alle procedures gevolgd worden. We gaan die zo snel mogelijk in gang steken en toepassen. We gaan al het mogelijke doen', aldus Peeters.

Hij voegde eraan toe dat dit vanaf 1 juli een bevoegdheid wordt van de Vlaamse regering. De ontslagnemend minister-president hoopt zo dat de vergoedingen na schadegevallen sneller en efficiënter kunnen behandeld worden.

Peeters liet wel vallen dat autoschade, mits niet in het bezit van een omniumverzekering, mogelijk niet vergoed zal worden. Ook voor de landbouwers zit er nog een addertje onder het gras, want hagelschade wordt doorgaans niet erkend. Er wordt onder meer verwezen naar een precedent na de storm die over Pukkelpop raasde in 2011.

Dossier

Piet Vanthemsche roept alle landbouwers op om heel nauwkeurig de schade op te meten en een goed dossier samen te stellen. 'Er mag niet enkel gekeken worden naar het rampenfonds of landbouwfonds. De getroffen boeren moeten in eerste instantie zorgen voor een goed en correct dossier', aldus Vanthemsche.

De prominenten waren enorm onder de indruk van de schade die ze zagen bij enkele bedrijven en landbouwers. 'We moeten ook de hulpdiensten feliciteren met hun inzet. We willen met ons bezoek iedereen een hart onder de riem steken', zei Peeters nog. (Belga/KVDA)

Ook Hilde Crevits, provinciegouverneur Carl Decaluwé en Piet Vanthemsche, voorzitter van de Boerenbond, waren aanwezig om de schade op te meten bij particulieren, bedrijven en landbouwers.Ramp?'Ik wou persoonlijk de schade komen vaststellen om te zien of de hagelstorm kan erkend worden als een algemene ramp, dus voor de landbouw en de particulieren', aldus Peeters. 'In ieder geval moeten alle procedures gevolgd worden. We gaan die zo snel mogelijk in gang steken en toepassen. We gaan al het mogelijke doen', aldus Peeters. Hij voegde eraan toe dat dit vanaf 1 juli een bevoegdheid wordt van de Vlaamse regering. De ontslagnemend minister-president hoopt zo dat de vergoedingen na schadegevallen sneller en efficiënter kunnen behandeld worden. Peeters liet wel vallen dat autoschade, mits niet in het bezit van een omniumverzekering, mogelijk niet vergoed zal worden. Ook voor de landbouwers zit er nog een addertje onder het gras, want hagelschade wordt doorgaans niet erkend. Er wordt onder meer verwezen naar een precedent na de storm die over Pukkelpop raasde in 2011. Dossier Piet Vanthemsche roept alle landbouwers op om heel nauwkeurig de schade op te meten en een goed dossier samen te stellen. 'Er mag niet enkel gekeken worden naar het rampenfonds of landbouwfonds. De getroffen boeren moeten in eerste instantie zorgen voor een goed en correct dossier', aldus Vanthemsche. De prominenten waren enorm onder de indruk van de schade die ze zagen bij enkele bedrijven en landbouwers. 'We moeten ook de hulpdiensten feliciteren met hun inzet. We willen met ons bezoek iedereen een hart onder de riem steken', zei Peeters nog. (Belga/KVDA)