De vzw Welzijnszorg vraagt dat de overheid de wetgeving over het consumentenkrediet daadwerkelijk toepast. Welzijnszorg reageert daarmee op het bericht dat meer dan een op de zeven advertenties om geld te lenen de wet overtreedt.

De inspectiecel kredietreclame controleerde vorig jaar 692 advertenties. Daarvan bleken er 107 inbreuken op de wet op het consumentenkrediet te bevatten. Minister van Ondernemen VIncent Van Quickenborne (Open VLD) wil die wet nu beschermen.

Bert D'Hondt, politiek beleismedewerker bij Welzijnszorg, is blij dat er eindelijk wordt opgetreden tegen de inbreuken.

'Het is een kwestie van prioriteiten leggen. Men moet kredietgevers strenger controleren. Daarvoor moet de huidige wetgeving worden toegepast en moet er voldoende personeel beschikbaar zijn'.

'Mensen stapelen immers schulden op tot ze die niet meer kunnen afbetalen. Op dat moment zijn ze erg vatbaar voor malafide praktijken', aldus D'Hondt.

Volgens Welzijnszorg willen commerciële kredietgevers zoals eenmanszaken mensen niet helpen, maar ze net dieper in de put duwen.

Van Quickenborne wil nu dat in elke advertentie de zin 'Let op, lenen kost geld' staat. D'Hondt: 'Goede beslissing, zolang die boodschap maar in koeien van letters wordt afgedrukt'.

Tanguy Laudelout

De vzw Welzijnszorg vraagt dat de overheid de wetgeving over het consumentenkrediet daadwerkelijk toepast. Welzijnszorg reageert daarmee op het bericht dat meer dan een op de zeven advertenties om geld te lenen de wet overtreedt.De inspectiecel kredietreclame controleerde vorig jaar 692 advertenties. Daarvan bleken er 107 inbreuken op de wet op het consumentenkrediet te bevatten. Minister van Ondernemen VIncent Van Quickenborne (Open VLD) wil die wet nu beschermen.Bert D'Hondt, politiek beleismedewerker bij Welzijnszorg, is blij dat er eindelijk wordt opgetreden tegen de inbreuken. 'Het is een kwestie van prioriteiten leggen. Men moet kredietgevers strenger controleren. Daarvoor moet de huidige wetgeving worden toegepast en moet er voldoende personeel beschikbaar zijn'.'Mensen stapelen immers schulden op tot ze die niet meer kunnen afbetalen. Op dat moment zijn ze erg vatbaar voor malafide praktijken', aldus D'Hondt.Volgens Welzijnszorg willen commerciële kredietgevers zoals eenmanszaken mensen niet helpen, maar ze net dieper in de put duwen.Van Quickenborne wil nu dat in elke advertentie de zin 'Let op, lenen kost geld' staat. D'Hondt: 'Goede beslissing, zolang die boodschap maar in koeien van letters wordt afgedrukt'.Tanguy Laudelout