Dat melden de eigenaars van het huis. 'Het is voor ons totaal onaanvaardbaar dat wij nog veertien dagen langer gas, water en elektriciteit betalen', zeggen ze aan persagentschap Belga.

Wetgeving

Het gezin uit de Gentse Holstraat dat in het buitenland verblijft, slaakte vrijdag een noodkreet op de sociale media. Al enkele weken zijn enkele krakers hun huis binnengedrongen, maar volgens de wetgeving kan de politie hen niet zomaar uit het huis zetten.

De Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen liet dinsdag weten dat er geen sprake was van woonstschennis of huisvredebreuk, omdat het pand volgens de vaststellingen van de politie niet bewoond of bemeubeld was.

Lees ook: waarom u krakers niet zomer uit uw huis kan laten zetten

Dat melden de eigenaars van het huis. 'Het is voor ons totaal onaanvaardbaar dat wij nog veertien dagen langer gas, water en elektriciteit betalen', zeggen ze aan persagentschap Belga.Het gezin uit de Gentse Holstraat dat in het buitenland verblijft, slaakte vrijdag een noodkreet op de sociale media. Al enkele weken zijn enkele krakers hun huis binnengedrongen, maar volgens de wetgeving kan de politie hen niet zomaar uit het huis zetten.De Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen liet dinsdag weten dat er geen sprake was van woonstschennis of huisvredebreuk, omdat het pand volgens de vaststellingen van de politie niet bewoond of bemeubeld was.Lees ook: waarom u krakers niet zomer uit uw huis kan laten zetten