De maximumtemperatuur bedroeg op zaterdag 23 maart 2 graden, en in de daaropvolgende nacht viel er 1 tot 8 centimeter sneeuw. Weermannen Eddy De Mey en Frank Deboosere spreken van de koudste 23 maart sinds 1873, en van de grootste hoeveelheid sneeuw in zestig jaar.
De maximale temperatuur die zaterdag (23 maart) in Ukkel werd opgemeten, bedroeg 2 graden. Daarmee beleefden we de koudste 23 maart sinds 1873, zo meldt weerman Eddy De Mey.

De Mey verwacht zondag een absoluut kouderecord. Als de temperatuur in Ukkel zoals verwacht niet boven het vriespunt uitkomt, "dan beleven we de koudste 24ste maart wat betreft maximumtemperatuur' sinds het begin van de metingen", luidt het. "Als het vandaag 1 graad wordt, dan is het van 1879 geleden dat het op 24 maart nog zo koud was. Dat is, even tellen, 134 jaar terug in de tijd", voegt weerman Frank Duboccage daar op Twitter aan toe.

De laagste maximumtemperatuur op een 24 maart dateert van 1853. Het werd toen 0,7 graden, aldus nog Eddy De Mey.

In de nacht van zaterdag op zondag is er ook 1 tot 8 centimeter sneeuw gevallen, vooral in het centrum en het oosten van het land, weet VRT-weerman Frank Debosere. "Het is geleden van 1952 dat er zo laat in maart nog zo veel sneeuw was", zegt hij op zijn website. (Belga/MI)

De maximumtemperatuur bedroeg op zaterdag 23 maart 2 graden, en in de daaropvolgende nacht viel er 1 tot 8 centimeter sneeuw. Weermannen Eddy De Mey en Frank Deboosere spreken van de koudste 23 maart sinds 1873, en van de grootste hoeveelheid sneeuw in zestig jaar. De maximale temperatuur die zaterdag (23 maart) in Ukkel werd opgemeten, bedroeg 2 graden. Daarmee beleefden we de koudste 23 maart sinds 1873, zo meldt weerman Eddy De Mey. De Mey verwacht zondag een absoluut kouderecord. Als de temperatuur in Ukkel zoals verwacht niet boven het vriespunt uitkomt, "dan beleven we de koudste 24ste maart wat betreft maximumtemperatuur' sinds het begin van de metingen", luidt het. "Als het vandaag 1 graad wordt, dan is het van 1879 geleden dat het op 24 maart nog zo koud was. Dat is, even tellen, 134 jaar terug in de tijd", voegt weerman Frank Duboccage daar op Twitter aan toe. De laagste maximumtemperatuur op een 24 maart dateert van 1853. Het werd toen 0,7 graden, aldus nog Eddy De Mey. In de nacht van zaterdag op zondag is er ook 1 tot 8 centimeter sneeuw gevallen, vooral in het centrum en het oosten van het land, weet VRT-weerman Frank Debosere. "Het is geleden van 1952 dat er zo laat in maart nog zo veel sneeuw was", zegt hij op zijn website. (Belga/MI)