De kraamafdeling van het Kortrijks ziekenhuis AZ Groeninge is gestart met een proefproject. Om te voorkomen dat baby's worden ontvoerd krijgen ze een soort 'enkelband' rond hun voetje. Als de baby de afdeling verlaat, krijgt het ziekenhuis een signaal.

'Het gaat om een proefproject', zegt Tom Coolen , directeur IT en kwaliteit van het ziekenhuis op Radio 2 West-Vlaanderen. 'Momenteel krijgen vier borelingen een bandje toegewezen als test. Na een maand zullen we evalueren', klinkt het.

Indien het project een positieve evaluatie ontvangt, kan het systeem in de toekomst ook worden toegepast op andere afdelingen. Daarbij wordt gedacht aan dementerenden. De band zendt bovendien ook alarmsignalen uit wanneer de drager hem tracht door te knippen. (AVE)

De kraamafdeling van het Kortrijks ziekenhuis AZ Groeninge is gestart met een proefproject. Om te voorkomen dat baby's worden ontvoerd krijgen ze een soort 'enkelband' rond hun voetje. Als de baby de afdeling verlaat, krijgt het ziekenhuis een signaal. 'Het gaat om een proefproject', zegt Tom Coolen , directeur IT en kwaliteit van het ziekenhuis op Radio 2 West-Vlaanderen. 'Momenteel krijgen vier borelingen een bandje toegewezen als test. Na een maand zullen we evalueren', klinkt het. Indien het project een positieve evaluatie ontvangt, kan het systeem in de toekomst ook worden toegepast op andere afdelingen. Daarbij wordt gedacht aan dementerenden. De band zendt bovendien ook alarmsignalen uit wanneer de drager hem tracht door te knippen. (AVE)