Volgens ISLAM-voorzitter Michel Dardenne herinnert het pamflet alleen aan het wettelijk kader van de particuliere slachting maar dat klopt niet, zegt GAIA. "Er wordt foute informatie verspreid en aangezet om een misdrijf te plegen", klinkt het.

"Iedere burger heeft het recht dieren buiten een slachthuis te slachten", zegt Michel Dardenne. "Het pamflet herinnert enkel aan het wettelijk kader van de particuliere slachting en moedigt tegelijkertijd het welzijn van dieren aan. GAIA wil dat recht aan de moslims ontzeggen en met zijn kort geding ontzegt de vereniging aan een politieke partij het recht om zijn aanhangers vrij aan te spreken."

Terug in de tijd

Ann De Greef, directeur van GAIA gaat in tegen die beide punten: "Ritueel thuis slachten, is altijd verboden. Met zijn pamflet zet de partij moslims aan om de wet te overtreden en een misdrijf te plegen. We kunnen dit niet laten passeren, anders keren we tien jaar terug in de tijd. Als dit zomaar kan, vrezen we voor veel thuisslachtingen. We eisen ook niet dat het pamflet verboden wordt, enkel dat het aangepast wordt en dat de correcte informatie verspreid wordt."

GAIA eist een dwangsom van 250 euro per niet-aangepast pamflet. Het kort geding wordt vrijdag gepleit voor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. (Belga/TE)

Volgens ISLAM-voorzitter Michel Dardenne herinnert het pamflet alleen aan het wettelijk kader van de particuliere slachting maar dat klopt niet, zegt GAIA. "Er wordt foute informatie verspreid en aangezet om een misdrijf te plegen", klinkt het. "Iedere burger heeft het recht dieren buiten een slachthuis te slachten", zegt Michel Dardenne. "Het pamflet herinnert enkel aan het wettelijk kader van de particuliere slachting en moedigt tegelijkertijd het welzijn van dieren aan. GAIA wil dat recht aan de moslims ontzeggen en met zijn kort geding ontzegt de vereniging aan een politieke partij het recht om zijn aanhangers vrij aan te spreken." Ann De Greef, directeur van GAIA gaat in tegen die beide punten: "Ritueel thuis slachten, is altijd verboden. Met zijn pamflet zet de partij moslims aan om de wet te overtreden en een misdrijf te plegen. We kunnen dit niet laten passeren, anders keren we tien jaar terug in de tijd. Als dit zomaar kan, vrezen we voor veel thuisslachtingen. We eisen ook niet dat het pamflet verboden wordt, enkel dat het aangepast wordt en dat de correcte informatie verspreid wordt." GAIA eist een dwangsom van 250 euro per niet-aangepast pamflet. Het kort geding wordt vrijdag gepleit voor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. (Belga/TE)