Het Antwerpse schepencollege heeft vrijdag beslist een kort geding in te spannen tegen de radicale moslimorganisatie 'sharia4belgium.

De organisatie had via haar website opgeroepen de lezing van Benno Barnard over de islam aan de Universiteit Antwerpen te verstoren.

Met de vordering wil de stad Antwerpen vermijden dat de organisatie opnieuw lezingen belemmert.

Ze vordert dat alle inbreuken op de vrijheid van meningsuiting, de antidiscriminatiewetgeving of de antiterorismewetgeving bestraft worden met een dwangsom van 25.000 euro, aldus het schepencollege.

Daarnaast worden evenementen die een mogelijk risico vormen
voortaan onderworpen aan een meldingsplicht.

'Overreactie'

Intussen vindt Mohammed Chakkar van de Federatie van Marokkaanse verenigingen dat er wordt 'overgereageerd'.

Volgens hem kan wat er gebeurd is niet, maar moet een en ander tot zijn ware proporties worden herleid. Want nu slaagt men er vooral in om angst te zaaien bij de bevolking, zo zei Chakkar op Radio 1.

De website van 'sharia4belgium' was vrijdag niet meer bereikbaar.

Het Antwerpse schepencollege heeft vrijdag beslist een kort geding in te spannen tegen de radicale moslimorganisatie 'sharia4belgium.De organisatie had via haar website opgeroepen de lezing van Benno Barnard over de islam aan de Universiteit Antwerpen te verstoren. Met de vordering wil de stad Antwerpen vermijden dat de organisatie opnieuw lezingen belemmert.Ze vordert dat alle inbreuken op de vrijheid van meningsuiting, de antidiscriminatiewetgeving of de antiterorismewetgeving bestraft worden met een dwangsom van 25.000 euro, aldus het schepencollege.Daarnaast worden evenementen die een mogelijk risico vormen voortaan onderworpen aan een meldingsplicht. 'Overreactie'Intussen vindt Mohammed Chakkar van de Federatie van Marokkaanse verenigingen dat er wordt 'overgereageerd'.Volgens hem kan wat er gebeurd is niet, maar moet een en ander tot zijn ware proporties worden herleid. Want nu slaagt men er vooral in om angst te zaaien bij de bevolking, zo zei Chakkar op Radio 1.De website van 'sharia4belgium' was vrijdag niet meer bereikbaar.