Federaal minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) kan zich deels vinden in de kritiek van een aantal korpschefs op de vergoedingen bij de politie. Ze wil evolueren naar een functionele vergoeding.

De Koninklijke Federatie van Officieren en Hogere Ambtenaren van de Federale Politie organiseert maandag een studienamiddag waarop de vraag voorligt of het verloningssysteem de goede werking van de politie beïnvloedt.

Naar aanleiding daarvan trekt de korpschef van de zone West-Limburg hard van leer tegen het systeem in De Standaard. Hij hekelt dat bepaalde politiemensen hun maandloon met meer dan 3.000 bruto extra kunnen aanvullen met allerlei vergoedingen.

Op die manier verdienen ze meer dan hun bazen, aldus Goovaerts. 'Sommige politiemensen bouwen hun carrière zelfs uit in functie van die vergoedingen, kiezen die diensten die centen opbrengen, maar veel minder de diensten die minder opbrengen'.

De korpschef pleit voor een rationalisering omdat volgens hem bij een hele reeks vergoedingen vragen kunnen gesteld worden.

'Niet op juiste manier gebruikt'

Turtelboom heeft wel oren naar die kritiek. In De Ochtend op Radio 1 beaamde ze dat wie creatief combineert een aardige som kan bijverdienen. 'Op sommige plaatsen wordt het vergoedingssysteem niet op de juiste manier gebruikt', aldus de minister.

Ze zegt de komende jaren naar een functionele verloning te willen evolueren. 'Een paar jaar geleden zijn we gestart met functionele vergoedingen. Afhankelijk van de functie die iemand uitoefent, wijkagent, rechercheur, onderzoeker... wordt bepaald wat de logische vergoeding is die daartegenover staat.', aldus de minister.

Federaal minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) kan zich deels vinden in de kritiek van een aantal korpschefs op de vergoedingen bij de politie. Ze wil evolueren naar een functionele vergoeding.De Koninklijke Federatie van Officieren en Hogere Ambtenaren van de Federale Politie organiseert maandag een studienamiddag waarop de vraag voorligt of het verloningssysteem de goede werking van de politie beïnvloedt.Naar aanleiding daarvan trekt de korpschef van de zone West-Limburg hard van leer tegen het systeem in De Standaard. Hij hekelt dat bepaalde politiemensen hun maandloon met meer dan 3.000 bruto extra kunnen aanvullen met allerlei vergoedingen.Op die manier verdienen ze meer dan hun bazen, aldus Goovaerts. 'Sommige politiemensen bouwen hun carrière zelfs uit in functie van die vergoedingen, kiezen die diensten die centen opbrengen, maar veel minder de diensten die minder opbrengen'.De korpschef pleit voor een rationalisering omdat volgens hem bij een hele reeks vergoedingen vragen kunnen gesteld worden.'Niet op juiste manier gebruikt'Turtelboom heeft wel oren naar die kritiek. In De Ochtend op Radio 1 beaamde ze dat wie creatief combineert een aardige som kan bijverdienen. 'Op sommige plaatsen wordt het vergoedingssysteem niet op de juiste manier gebruikt', aldus de minister.Ze zegt de komende jaren naar een functionele verloning te willen evolueren. 'Een paar jaar geleden zijn we gestart met functionele vergoedingen. Afhankelijk van de functie die iemand uitoefent, wijkagent, rechercheur, onderzoeker... wordt bepaald wat de logische vergoeding is die daartegenover staat.', aldus de minister.