Nourredine Abouallal is volgens Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en Het Laatste Nieuws op 24 juli gesneuveld in de strijd in Syrië. Dat heeft zijn vrouw per telefoon aan haar familie gemeld, weten de kranten.

De vrouw, de Merksemse moslimbekeerlinge Tatiana Wielandt (21), zou zelf nog met haar tweejarige zoontje in Syrië zijn.

Woordvoerder

Nourredine Abouallal, alias Abu Mujahid, geldt als een van de kopstukken van Sharia4Belgium. Hij kwam voor het eerst in het nieuws in juni 2012 toen Fouad Belkacem, oprichter en leider van Sharia4Belgium, werd opgepakt. Mujahid nam toen de taak van woordvoerder op zich.

Hij haalde een tweede keer de pers toen bekend raakte dat hij samen met andere kopstukken van Sharia4Belgium naar Syrië vertrokken was.

Ambassade dicht
Bij Buitenlandse Zaken kunnen ze het bericht over het overlijden niet bevestigen. 'Syrië is een oorlogsgebied. Onze ambassade daar is gesloten. We hebben er geen mensen meer op het terrein en we hebben er geen officiële gesprekspartners meer. We zijn dus niet in staat om het bericht te bevestigen', zegt een woordvoerder aan Belga. (Belga/KVDA)

Nourredine Abouallal is volgens Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en Het Laatste Nieuws op 24 juli gesneuveld in de strijd in Syrië. Dat heeft zijn vrouw per telefoon aan haar familie gemeld, weten de kranten. De vrouw, de Merksemse moslimbekeerlinge Tatiana Wielandt (21), zou zelf nog met haar tweejarige zoontje in Syrië zijn.Woordvoerder Nourredine Abouallal, alias Abu Mujahid, geldt als een van de kopstukken van Sharia4Belgium. Hij kwam voor het eerst in het nieuws in juni 2012 toen Fouad Belkacem, oprichter en leider van Sharia4Belgium, werd opgepakt. Mujahid nam toen de taak van woordvoerder op zich. Hij haalde een tweede keer de pers toen bekend raakte dat hij samen met andere kopstukken van Sharia4Belgium naar Syrië vertrokken was. Ambassade dicht Bij Buitenlandse Zaken kunnen ze het bericht over het overlijden niet bevestigen. 'Syrië is een oorlogsgebied. Onze ambassade daar is gesloten. We hebben er geen mensen meer op het terrein en we hebben er geen officiële gesprekspartners meer. We zijn dus niet in staat om het bericht te bevestigen', zegt een woordvoerder aan Belga. (Belga/KVDA)