Koning Albert zet zijn raadplegingen woensdag voort nadat hij dinsdag Ecolo-covoorzitter Jean-Michel Javaux en Groen!-voorzitter Wouter Van Besien heeft ontvangen. Met PS en N-VA is nog geen afspraak gemaakt. De liberalen worden voorlopig niet uitgenodigd.

Na de twee groene voorzitters ontvangt de vorst woensdag CDH-voorzitster Joëlle Milquet (om 11 uur), SP.A-voorzitster Caroline Gennez (15 uur) en CD&V-voorzitter Wouter Beke (18.30 uur).

Daarna volgen normaal gezien PS-voorzitter Elio Di Rupo en N-VA-voorzitter Bart De Wever, maar het paleis maakte dinsdagavond niet bekend of en wanneer ze ontvangen worden.

Er wordt aangenomen dat Di Rupo donderdag ontvangen wordt. Bij de N-VA verwacht men niet dat hun voorzitter Bart De Wever opnieuw wordt uitgenodigd op het paleis.

De vorst blijft voor zijn consultaties voorlopig bij de partijen die tot nu toe onderhandeld hebben. Open VLD en MR hebben nog geen uitnodiging van het paleis gekregen.

Koning Albert zet zijn raadplegingen woensdag voort nadat hij dinsdag Ecolo-covoorzitter Jean-Michel Javaux en Groen!-voorzitter Wouter Van Besien heeft ontvangen. Met PS en N-VA is nog geen afspraak gemaakt. De liberalen worden voorlopig niet uitgenodigd.Na de twee groene voorzitters ontvangt de vorst woensdag CDH-voorzitster Joëlle Milquet (om 11 uur), SP.A-voorzitster Caroline Gennez (15 uur) en CD&V-voorzitter Wouter Beke (18.30 uur).Daarna volgen normaal gezien PS-voorzitter Elio Di Rupo en N-VA-voorzitter Bart De Wever, maar het paleis maakte dinsdagavond niet bekend of en wanneer ze ontvangen worden. Er wordt aangenomen dat Di Rupo donderdag ontvangen wordt. Bij de N-VA verwacht men niet dat hun voorzitter Bart De Wever opnieuw wordt uitgenodigd op het paleis.De vorst blijft voor zijn consultaties voorlopig bij de partijen die tot nu toe onderhandeld hebben. Open VLD en MR hebben nog geen uitnodiging van het paleis gekregen.