Koning Albert heeft zijn raadplegingen van de partijvoorzitters vrijdag voortgezet. Hij heeft de voorzitters van CDH en Open VLD ontvangen.

De vorst begon donderdagnamiddag met een consultatieronde na het ontslag van koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A). Hij had toen een onderhoud met Groen!-voorzitter Wouter Van Besien en Ecolo-covoorzitter Jean-Michel Javaux.

Vrijdag was het de beurt aan CDH-voorzitster Joëlle Milquet en Open VLD-voorzitter Alexander De Croo. Het was de eerste maal dat de liberalen op het paleis werden geraadpleegd sinds de eerste consultaties na de federale verkiezingen van juni vorig jaar.

Het lijkt erop dat de koning temporiseert, want voor de rest van vrijdag en tijdens het weekeinde staan geen andere ontmoetingen bij de vorst op de agenda. Hij zet zijn raadplegingen vanaf maandagmorgen voort.

Koning Albert heeft zijn raadplegingen van de partijvoorzitters vrijdag voortgezet. Hij heeft de voorzitters van CDH en Open VLD ontvangen.De vorst begon donderdagnamiddag met een consultatieronde na het ontslag van koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A). Hij had toen een onderhoud met Groen!-voorzitter Wouter Van Besien en Ecolo-covoorzitter Jean-Michel Javaux.Vrijdag was het de beurt aan CDH-voorzitster Joëlle Milquet en Open VLD-voorzitter Alexander De Croo. Het was de eerste maal dat de liberalen op het paleis werden geraadpleegd sinds de eerste consultaties na de federale verkiezingen van juni vorig jaar.Het lijkt erop dat de koning temporiseert, want voor de rest van vrijdag en tijdens het weekeinde staan geen andere ontmoetingen bij de vorst op de agenda. Hij zet zijn raadplegingen vanaf maandagmorgen voort.