De vorst beperkt zich tot het openingsconcert, het Te Deum en het militaire defilé, zo meldt het paleis in een persbericht. Daarmee bevestigt het meteen de geruchten die al een tijdje de ronde doen in de media. En zoals verwacht: over de vermaledijde prins Laurent geen woord in de aankondigingen voor de officiële viering.

De media speculeren al enkele dagen over het koninklijke programma voor de nationale feestdag, die grondig overschaduwd wordt door de aanhoudende politieke impasse. Sommige kranten spreken van 'stil protest' van de vorst of zelfs 'een koning in staking'. In dat opzicht blijft het ook uitkijken naar de traditionele toespraak die woensdagmiddag in de ether gaat.

Genegeerde Laurent gaat naar volksfeest

Prins Laurent lijkt op geen enkele officiële festiviteit ter ere van 21 juli nog welkom. Sinds de aanvaring met zijn vader over de omstreden Congoreis blijven de relaties onderkoeld. Officiële optredens worden tot het minimum beperkt, zo blijkt ook uit het verdwijnen van zijn agenda van de koninklijke website. Aan enkele kranten liet de prins verstaan dat hij donderdagavond wel naar de Brusselse Marollenwijk trekt voor het traditionele volksfeest.

Filip en Mathilde overal present

Kroonprins Filip en prinses Mathilde zijn de enigen die de hele officiële agenda afwerken. Samen met prinses Astrid en prins Lorenz -maar dus zonder het vorstenpaar- trekken zij in de namiddag naar het 'Feest in de Warande'. Met hun tweetjes zullen ze tot slot ook het vuurwerk op het Paleizenplein gaan bewonderen. (Belga/SD)

De vorst beperkt zich tot het openingsconcert, het Te Deum en het militaire defilé, zo meldt het paleis in een persbericht. Daarmee bevestigt het meteen de geruchten die al een tijdje de ronde doen in de media. En zoals verwacht: over de vermaledijde prins Laurent geen woord in de aankondigingen voor de officiële viering. De media speculeren al enkele dagen over het koninklijke programma voor de nationale feestdag, die grondig overschaduwd wordt door de aanhoudende politieke impasse. Sommige kranten spreken van 'stil protest' van de vorst of zelfs 'een koning in staking'. In dat opzicht blijft het ook uitkijken naar de traditionele toespraak die woensdagmiddag in de ether gaat. Genegeerde Laurent gaat naar volksfeest Prins Laurent lijkt op geen enkele officiële festiviteit ter ere van 21 juli nog welkom. Sinds de aanvaring met zijn vader over de omstreden Congoreis blijven de relaties onderkoeld. Officiële optredens worden tot het minimum beperkt, zo blijkt ook uit het verdwijnen van zijn agenda van de koninklijke website. Aan enkele kranten liet de prins verstaan dat hij donderdagavond wel naar de Brusselse Marollenwijk trekt voor het traditionele volksfeest. Filip en Mathilde overal present Kroonprins Filip en prinses Mathilde zijn de enigen die de hele officiële agenda afwerken. Samen met prinses Astrid en prins Lorenz -maar dus zonder het vorstenpaar- trekken zij in de namiddag naar het 'Feest in de Warande'. Met hun tweetjes zullen ze tot slot ook het vuurwerk op het Paleizenplein gaan bewonderen. (Belga/SD)