Koning Albert II start in het kasteel van Laken om 11 uur een nieuwe ronde van raadplegingen met Ecolovoorzitter Jean-Michel Javaux. Om 18.30u ziet hij Groen!-voorzitter Wouter Van Besien.

In de namiddag heeft de vorst verplichtingen in het kader van het Europees voorzitterschap van België. Vanaf woensdag komen de andere partijvoorzitters aan de beurt.

Verslag

Bart De Wever (N-VA) bracht maandagavond bij de koning verslag uit over zijn verduidelijkingsopdracht, die daarmee eindigde.

De Franstalige partijen PS, CDH en Ecolo hadden de nota van De Wever zondagavond kort nadat die bekend raakte al verworpen.

Afkoeling

Het lijkt er sterk op dat er nu een afkoelingsperiode volgt waarbij de koning de verdere mogelijkheden aftast. Nieuwe verkiezingen lijken voor geen van de partijen die tot nu toe rond de tafel zaten een goede optie.

Paul Magnette (PS) opende dinsdagochtend op Radio 1 zelfs de deur voor de komst van de liberalen, al zou het volgens hem wel "naïef" zijn om daar veel heil van te verwachten.

Koning Albert II start in het kasteel van Laken om 11 uur een nieuwe ronde van raadplegingen met Ecolovoorzitter Jean-Michel Javaux. Om 18.30u ziet hij Groen!-voorzitter Wouter Van Besien. In de namiddag heeft de vorst verplichtingen in het kader van het Europees voorzitterschap van België. Vanaf woensdag komen de andere partijvoorzitters aan de beurt. Verslag Bart De Wever (N-VA) bracht maandagavond bij de koning verslag uit over zijn verduidelijkingsopdracht, die daarmee eindigde. De Franstalige partijen PS, CDH en Ecolo hadden de nota van De Wever zondagavond kort nadat die bekend raakte al verworpen. Afkoeling Het lijkt er sterk op dat er nu een afkoelingsperiode volgt waarbij de koning de verdere mogelijkheden aftast. Nieuwe verkiezingen lijken voor geen van de partijen die tot nu toe rond de tafel zaten een goede optie. Paul Magnette (PS) opende dinsdagochtend op Radio 1 zelfs de deur voor de komst van de liberalen, al zou het volgens hem wel "naïef" zijn om daar veel heil van te verwachten.