Coens en Rousseau worden respectievelijk om 14.00 en 15.00 uur op het Paleis verwacht. Om 16.00 uur volgt een telefonisch onderhoud met Prévot, omdat de cdH-voorzitter in het buitenland verblijft.

De Wever en Magnette kregen in juli de opdracht van de koning de nodige stappen te zetten om een regering op de been te brengen. Maandag brachten ze hun eindverslag uit op het Paleis en boden ze zoals verwacht hun ontslag aan.

Vorige week donderdag zorgden liberalen en groenen voor een verrassing door samen te communiceren over de preformatie. Open VLD, MR, Groen en Ecolo vroegen de voorzitters van N-VA en PS om duidelijkheid te verschaffen over de coalitie die ze verkiezen. De Wever en Magnette hadden al hun 'bubbel van vijf' (met N-VA, PS, SP.A, CD&V en CDH), maar zochten nog een zesde partij om aan een meerderheid te geraken.

De liberalen en de groenen toonden zich bezorgd over de inhoud die De Wever en Magnette hen voorlegden, maar weigerden zich ook tegen elkaar te laten uitspelen. Dat zowel Open VLD en MR, als Groen en Ecolo zich aan elkaar vastklikten, maakte het er voor de preformateurs alleen maar moeilijker op.

Na een korte, moeilijke vergadering met de liberalen kwam vrijdagmiddag dan het nieuws dat De Wever en Magnette hun opdracht terug willen geven aan de koning. Het is nu koffiedik kijken hoe de formatie verder zal verlopen.

Coens en Rousseau worden respectievelijk om 14.00 en 15.00 uur op het Paleis verwacht. Om 16.00 uur volgt een telefonisch onderhoud met Prévot, omdat de cdH-voorzitter in het buitenland verblijft.De Wever en Magnette kregen in juli de opdracht van de koning de nodige stappen te zetten om een regering op de been te brengen. Maandag brachten ze hun eindverslag uit op het Paleis en boden ze zoals verwacht hun ontslag aan. Vorige week donderdag zorgden liberalen en groenen voor een verrassing door samen te communiceren over de preformatie. Open VLD, MR, Groen en Ecolo vroegen de voorzitters van N-VA en PS om duidelijkheid te verschaffen over de coalitie die ze verkiezen. De Wever en Magnette hadden al hun 'bubbel van vijf' (met N-VA, PS, SP.A, CD&V en CDH), maar zochten nog een zesde partij om aan een meerderheid te geraken. De liberalen en de groenen toonden zich bezorgd over de inhoud die De Wever en Magnette hen voorlegden, maar weigerden zich ook tegen elkaar te laten uitspelen. Dat zowel Open VLD en MR, als Groen en Ecolo zich aan elkaar vastklikten, maakte het er voor de preformateurs alleen maar moeilijker op. Na een korte, moeilijke vergadering met de liberalen kwam vrijdagmiddag dan het nieuws dat De Wever en Magnette hun opdracht terug willen geven aan de koning. Het is nu koffiedik kijken hoe de formatie verder zal verlopen.