Koning Albert ontvangt donderdag PS-voorzitter Elio Di Rupo in het kader van zijn raadplegingsronde. Woensdag had hij een afspraak met de voorzitters van CDH, SP.A en CD&V.

Na het afwijzen door de Franstalige partijen van de compromistekst van ex-verduidelijker Bart De Wever over de staatshervorming begon de vorst aan een nieuwe consultatieronde. Dinsdag zag hij Ecolo en Groen! Woensdag had hij een afspraak met de voorzitters van CDH, SP.A en CD&V.

Vermits de koning zich voorlopig beperkt tot de zeven partijen die tot nu toe aan de onderhandelingen deelnamen, moest hij PS en N-VA nog ontvangen. PS-voorzitter Elio Di Rupo wordt donderdag verwacht op het paleis in Laken.

N-VA-voorzitter Bart De Wever gaat voorlopig niet meer langs omdat hij maandag al werd ontvangen aan het einde van zijn verduidelijkingsopdracht. Na de ontvangst van Di Rupo is het uitkijken naar een initiatief van de koning.

Koning Albert ontvangt donderdag PS-voorzitter Elio Di Rupo in het kader van zijn raadplegingsronde. Woensdag had hij een afspraak met de voorzitters van CDH, SP.A en CD&V.Na het afwijzen door de Franstalige partijen van de compromistekst van ex-verduidelijker Bart De Wever over de staatshervorming begon de vorst aan een nieuwe consultatieronde. Dinsdag zag hij Ecolo en Groen! Woensdag had hij een afspraak met de voorzitters van CDH, SP.A en CD&V. Vermits de koning zich voorlopig beperkt tot de zeven partijen die tot nu toe aan de onderhandelingen deelnamen, moest hij PS en N-VA nog ontvangen. PS-voorzitter Elio Di Rupo wordt donderdag verwacht op het paleis in Laken. N-VA-voorzitter Bart De Wever gaat voorlopig niet meer langs omdat hij maandag al werd ontvangen aan het einde van zijn verduidelijkingsopdracht. Na de ontvangst van Di Rupo is het uitkijken naar een initiatief van de koning.