Koning Filip verraste de menigte bij zijn Blijde Intrede in Aarlen. Voor een publiek van 5.000 toeschouwers, onder wie 2.000 kinderen, betrad hij het balkon en nam onaangekondigd de microfoon. Een moment dat deed denken aan zijn onverwachte toespraak op 21 juli.

Negende Blijde Intrede

Voor de negende Blijde Intrede deden koning Filip en koningin Mathilde de provincie Luxemburg aan. Voor het eerst sprak de koning het publiek toe. "Bedankt voor jullie hartelijke ontvangst, we zijn erg geraakt", klonk het. "Bedankt voor jullie vertrouwen. Leve België."

Er werden ballonnen in de nationale kleuren opgelaten, en het publiek reageerde enthousiast op de onverwachte woorden van de koning. (AVE)

Koning Filip verraste de menigte bij zijn Blijde Intrede in Aarlen. Voor een publiek van 5.000 toeschouwers, onder wie 2.000 kinderen, betrad hij het balkon en nam onaangekondigd de microfoon. Een moment dat deed denken aan zijn onverwachte toespraak op 21 juli.Voor de negende Blijde Intrede deden koning Filip en koningin Mathilde de provincie Luxemburg aan. Voor het eerst sprak de koning het publiek toe. "Bedankt voor jullie hartelijke ontvangst, we zijn erg geraakt", klonk het. "Bedankt voor jullie vertrouwen. Leve België." Er werden ballonnen in de nationale kleuren opgelaten, en het publiek reageerde enthousiast op de onverwachte woorden van de koning. (AVE)