Informateur Bart De Wever heeft van koning Filip nog een week de tijd gekregen om zijn opdracht voort te zetten "om de voorwaarden na te gaan voor de snelle totstandkoming van een regering". Zo blijkt uit een mededeling van het paleis. Het staatshoofd verwacht op 10 juni een afsluitend verslag van de N-VA-voorzitter.

De Wever werd om 11 uur op het paleis verwacht voor een vorderingsverslag over zijn opdracht. Die kreeg hij op dinsdag 27 mei van koning Filip. Bart De Wever ontmoette eerst de partijvoorzitters van de partijen die in de Kamer vertegenwoordigd zijn. Daarna schakelde hij over op discrete contacten, waarover niets uitlekte. (Belga/AVE)

Informateur Bart De Wever heeft van koning Filip nog een week de tijd gekregen om zijn opdracht voort te zetten "om de voorwaarden na te gaan voor de snelle totstandkoming van een regering". Zo blijkt uit een mededeling van het paleis. Het staatshoofd verwacht op 10 juni een afsluitend verslag van de N-VA-voorzitter. De Wever werd om 11 uur op het paleis verwacht voor een vorderingsverslag over zijn opdracht. Die kreeg hij op dinsdag 27 mei van koning Filip. Bart De Wever ontmoette eerst de partijvoorzitters van de partijen die in de Kamer vertegenwoordigd zijn. Daarna schakelde hij over op discrete contacten, waarover niets uitlekte. (Belga/AVE)