Vorige week werd de opdracht van Magnette een eerste keer verlengd en het lag in de lijn der verwachtingen dat de voorzitter van de Franstalige socialisten zijn werk zou voortzettten. Magnette krijgt nu twee weken tijd om een nieuw verslag uit te brengen. Tegen 9 december weet hij ook wie de nieuwe voorzitters van MR en CD&V zullen zijn. Magnette werd op 5 november door koning Filip aangeduid als informateur.

De PS-voorzitter heeft sindsdien gesprekken gevoerd met tien partijen: socialisten, liberalen, groenen, N-VA, CD&V, cdH en DéFI. Magnette probeert naar eigen zeggen een consensus te vinden rond een aantal thema's, zoals de werkzaamheidsgraad, armoede, veiligheid, klimaat, migratie en de modernisering van de staat.

Vorige week werd de opdracht van Magnette een eerste keer verlengd en het lag in de lijn der verwachtingen dat de voorzitter van de Franstalige socialisten zijn werk zou voortzettten. Magnette krijgt nu twee weken tijd om een nieuw verslag uit te brengen. Tegen 9 december weet hij ook wie de nieuwe voorzitters van MR en CD&V zullen zijn. Magnette werd op 5 november door koning Filip aangeduid als informateur. De PS-voorzitter heeft sindsdien gesprekken gevoerd met tien partijen: socialisten, liberalen, groenen, N-VA, CD&V, cdH en DéFI. Magnette probeert naar eigen zeggen een consensus te vinden rond een aantal thema's, zoals de werkzaamheidsgraad, armoede, veiligheid, klimaat, migratie en de modernisering van de staat.