In de zegeldrukkerij van Bpost in Mechelen heeft koning Filip de drukpers voor postzegels met zijn beeltenis op, in werking gesteld.

Het ontwerp van de nieuwe postzegel is van Valérie Paul en de foto's werden genomen door fotograaf Christian Lambiotte. De oplage is onbeperkt en er bestaan drie versies van de zegel.

Nationaal symbool

"Vele medeburgers associëren postzegels met het beeld van de koning die ze honderden of duizenden malen hebben gezien op de brieven die ze kregen of verstuurden", aldus CEO Johnny Thijs van bpost. "De postzegel met de koning is een van onze nationale symbolen, en dat willen we zo houden."

Voor koning Filip is het al de zesde postzegel met zijn beeltenis, maar het is wel de eerste als staatshoofd. Vanaf 28 oktober zijn de nieuwe zegels te koop. (AVE)

In de zegeldrukkerij van Bpost in Mechelen heeft koning Filip de drukpers voor postzegels met zijn beeltenis op, in werking gesteld. Het ontwerp van de nieuwe postzegel is van Valérie Paul en de foto's werden genomen door fotograaf Christian Lambiotte. De oplage is onbeperkt en er bestaan drie versies van de zegel. "Vele medeburgers associëren postzegels met het beeld van de koning die ze honderden of duizenden malen hebben gezien op de brieven die ze kregen of verstuurden", aldus CEO Johnny Thijs van bpost. "De postzegel met de koning is een van onze nationale symbolen, en dat willen we zo houden."Voor koning Filip is het al de zesde postzegel met zijn beeltenis, maar het is wel de eerste als staatshoofd. Vanaf 28 oktober zijn de nieuwe zegels te koop. (AVE)