Koning Filip heeft met zijn zus prinses Astrid gebeld om haar "aan te moedigen en te feliciteren met goed verloop van economische zending in Angola en Zuid-Afrika". Dat laat het koninklijk paleis via Twitter weten.

Prinses Astrid leidt deze week de economische missie naar Zuid-Afrika en Angola. Koning Filip, die als prins tal van gelijkaardige missies leidde, lijkt zijn zus dus een hart onder de riem te willen steken.

Reynders: 'Prinses Astrid mag nog meer missies leiden'

Eerder kondigde minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) aan dat prinses Astrid minstens tot aan de verkiezingen van 2014 de economische missies zal leiden. Dat betekent dat Astrid niet alleen de geplande missie naar India zal leiden, maar ook de missie naar Saoedi-Arabië en Oman.

Na de verkiezingen, zal de volgende regering beslissen over de toekomstige leiding van de economische missies, aldus Reynders. (Belga/AVE)

Koning Filip heeft met zijn zus prinses Astrid gebeld om haar "aan te moedigen en te feliciteren met goed verloop van economische zending in Angola en Zuid-Afrika". Dat laat het koninklijk paleis via Twitter weten. Prinses Astrid leidt deze week de economische missie naar Zuid-Afrika en Angola. Koning Filip, die als prins tal van gelijkaardige missies leidde, lijkt zijn zus dus een hart onder de riem te willen steken. Eerder kondigde minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) aan dat prinses Astrid minstens tot aan de verkiezingen van 2014 de economische missies zal leiden. Dat betekent dat Astrid niet alleen de geplande missie naar India zal leiden, maar ook de missie naar Saoedi-Arabië en Oman.Na de verkiezingen, zal de volgende regering beslissen over de toekomstige leiding van de economische missies, aldus Reynders. (Belga/AVE)