Koning Filip betreurt 'futiliteiten', vergeleken met leed slachtoffers aanslagen

02/12/15 om 12:34 - Bijgewerkt om 12:34

Koning Filip, die woensdag op officieel bezoek is in het Waals Parlement in Namen, betreurt de "futiliteiten" waar ophef over wordt gemaakt nu hij de families van de slachtoffers van de aanslagen in Parijs en Bamako heeft ontmoet.

Koning Filip betreurt 'futiliteiten', vergeleken met leed slachtoffers aanslagen

Koning Filip © BELGA

Dinsdag kwam de vorst nog in een mediastormpje terecht nadat een foto van hem en koningin Mathilde in kamerjas was uitgelekt, genomen in een Frans kuuroord terwijl in België dreigingsniveau 3 van kracht was.

Dinsdag "heb ik de hele namiddag doorgebracht met de families van de slachtoffers van de aanslagen van Parijs en van Bamako", zei koning Filip voor de in Namen opgedaagde media. "Ik heb veel leed gehoord", aldus de vorst, wat hem bepaalde "futiliteiten" doet relativeren - zaken die in zijn ogen "weinig te maken hebben met de essentie van het leven".

De Franse krant Le Canard Enchaîné publiceerde dinsdag de bewuste foto van Filip en Mathilde. Aangenomen wordt dat Filip in Namen naar dat relletje verwees toen hij het woord "futiliteiten" in de mond nam. (Belga/JH)

Lees meer over:

Onze partners