Mochten vandaag op de koffie bij de koning: Groen-voorzitster Meyrem Almaci, Ecolo-covoorzitters Zakia Khattabi en Jean-Marc Nollet, John Crombez van SP.A, CD&V-kopman Wouter Beke, Olivier Chastel van MR en Olivier Maingain van DéFI.

Vrijdag worden ook Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA), om 10 uur, en premier Charles Michel (MR), om 11.15 uur, op het paleis verwacht.

Als eerste, om 9 uur, mag Peter Mertens van PVDA langsgaan, zeer tegen de zin van Vlaams Belang - dat meer Kamerleden telt, maar vooralsnog geen uitnodiging kreeg. Ook Vuye & Wouters en de Parti Populaire kregen naar verluidt (nog) geen uitnodiging.

'Blijkbaar ontvangt de koning liever vazallen van communistische dictaturen en rabiate Vlamingenhaters dan de partijvoorzitter van een democratische partij, die meer dan een half miljoen kiezers vertegenwoordigt', zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken daarover.

Hij trok donderdagmiddag dan maar zelf naar het paleis gewapend met een reclamewagen met daarop de booschap 'Genoeg politiek theater. Laat het volk beslissen'.

'Niet de koning maar het volk moet over haar toekomst beslissen. Politici die schrik hebben van de mening van de bevolking, zijn het niet waard om leiders te zijn van dat volk.'

Ook Kamerlid Hendrik Vuye van Vuye & Wouters spreekt zijn ongenoegen uit over de gang van zaken. 'Koning ontvangt het fransdolle DéFi... maar niet V&W... @MonarchieBe maakt een duidelijke keuze: la Belgique sera latine ou elle ne sera pas... et la monarchie également', zegt hij op Twitter.

Kernkabinet

Koning Filip houdt het ontslag van de regering in beraad. Verwacht wordt dat de koning vrijdag laat weten of hij het ontslag aanvaardt. Als dat gebeurt, gaat de regering in lopende zaken.

De ontslagnemende regering gaat intussen over tot de orde van de dag. Het kernkabinet met de belangrijkste ministers komt om 9 uur samen.

Mochten vandaag op de koffie bij de koning: Groen-voorzitster Meyrem Almaci, Ecolo-covoorzitters Zakia Khattabi en Jean-Marc Nollet, John Crombez van SP.A, CD&V-kopman Wouter Beke, Olivier Chastel van MR en Olivier Maingain van DéFI. Vrijdag worden ook Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA), om 10 uur, en premier Charles Michel (MR), om 11.15 uur, op het paleis verwacht. Als eerste, om 9 uur, mag Peter Mertens van PVDA langsgaan, zeer tegen de zin van Vlaams Belang - dat meer Kamerleden telt, maar vooralsnog geen uitnodiging kreeg. Ook Vuye & Wouters en de Parti Populaire kregen naar verluidt (nog) geen uitnodiging. 'Blijkbaar ontvangt de koning liever vazallen van communistische dictaturen en rabiate Vlamingenhaters dan de partijvoorzitter van een democratische partij, die meer dan een half miljoen kiezers vertegenwoordigt', zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken daarover. Hij trok donderdagmiddag dan maar zelf naar het paleis gewapend met een reclamewagen met daarop de booschap 'Genoeg politiek theater. Laat het volk beslissen'. 'Niet de koning maar het volk moet over haar toekomst beslissen. Politici die schrik hebben van de mening van de bevolking, zijn het niet waard om leiders te zijn van dat volk.' Ook Kamerlid Hendrik Vuye van Vuye & Wouters spreekt zijn ongenoegen uit over de gang van zaken. 'Koning ontvangt het fransdolle DéFi... maar niet V&W... @MonarchieBe maakt een duidelijke keuze: la Belgique sera latine ou elle ne sera pas... et la monarchie également', zegt hij op Twitter.Koning Filip houdt het ontslag van de regering in beraad. Verwacht wordt dat de koning vrijdag laat weten of hij het ontslag aanvaardt. Als dat gebeurt, gaat de regering in lopende zaken. De ontslagnemende regering gaat intussen over tot de orde van de dag. Het kernkabinet met de belangrijkste ministers komt om 9 uur samen.