Aansluitend werd Albert II ook geïnterviewd door RTL en in dat gesprek gaf hij onder meer aan dat toenmalig koning Boudewijn zijn fiat al had gegeven voor een echtscheiding, toen Albert en Paola besloten om hun huwelijk een tweede kans te geven.

Gevraagd naar Delphine Boël, de vermeende buitenechtelijke dochter van de koning, hielden Albert en Paola de lippen stijf op elkaar. Boël tracht voor de rechter haar erkenning af te dwingen.

De relatie met de huidige koning, Filip, kwam niet aan bod, maar Albert II verklaarde wel hem bewust de tijd te hebben gegeven om zich voor te bereiden op de verkiezingen.

Indringster

De jeugd van Albert II was erg beschermd, blijkt uit het interview. "Tot mijn 24ste mocht ik maar drie keer per jaar uitgaan, en enkel naar privéfeestjes", aldus de koning. De rest van zijn vrije tijd vulde de jonge Albert met paardrijden, autorijden in het park, fotografie en golf.

De toenmalige prins leerde Paola kennen op de Belgische ambassade in Rome. Koning Boudewijn gaf toestemming voor een huwelijk, maar de eerste jaren van Paola in Laken verliepen in een gespannen sfeer. "Een deel van de familie vond haar een indringster", zei Albert.

'Niet altijd makkelijk'

Nadat ze samen drie kinderen hadden gekregen, ging het bergaf met de relatie van het paar en het kwam bijna tot een echtscheiding. "Koning Boudewijn had zijn akkoord gegeven voor die scheiding, omdat hij zag dat ik ongelukkig was", aldus Albert.

Het kwam tot een discussie tussen advocaten, met als conclusie dat de kinderen bij de prins zouden blijven en Paola naar het buitenland zou vertrekken. "Daarmee ging ik echter niet akkoord en toen zijn we opnieuw beginnen praten", aldus de koning. Het paar besloot de relatie een nieuwe kans te geven, al ging dat niet zonder slag of stoot. "Ik ben er zeker van dat de kinderen daaronder hebben geleden", aldus koningin Paola. "Maar we deden wat we konden."

"De ideale ouders bestaan niet", vulde Albert aan, die het niet altijd makkelijk heeft met de aandacht voor een koninklijke familie. "Het kleinste misverstand is onmiddellijk publiek bekend, dat is een ondraaglijke situatie." (Belga/TV)

Aansluitend werd Albert II ook geïnterviewd door RTL en in dat gesprek gaf hij onder meer aan dat toenmalig koning Boudewijn zijn fiat al had gegeven voor een echtscheiding, toen Albert en Paola besloten om hun huwelijk een tweede kans te geven. Gevraagd naar Delphine Boël, de vermeende buitenechtelijke dochter van de koning, hielden Albert en Paola de lippen stijf op elkaar. Boël tracht voor de rechter haar erkenning af te dwingen. De relatie met de huidige koning, Filip, kwam niet aan bod, maar Albert II verklaarde wel hem bewust de tijd te hebben gegeven om zich voor te bereiden op de verkiezingen. De jeugd van Albert II was erg beschermd, blijkt uit het interview. "Tot mijn 24ste mocht ik maar drie keer per jaar uitgaan, en enkel naar privéfeestjes", aldus de koning. De rest van zijn vrije tijd vulde de jonge Albert met paardrijden, autorijden in het park, fotografie en golf.De toenmalige prins leerde Paola kennen op de Belgische ambassade in Rome. Koning Boudewijn gaf toestemming voor een huwelijk, maar de eerste jaren van Paola in Laken verliepen in een gespannen sfeer. "Een deel van de familie vond haar een indringster", zei Albert. Nadat ze samen drie kinderen hadden gekregen, ging het bergaf met de relatie van het paar en het kwam bijna tot een echtscheiding. "Koning Boudewijn had zijn akkoord gegeven voor die scheiding, omdat hij zag dat ik ongelukkig was", aldus Albert.Het kwam tot een discussie tussen advocaten, met als conclusie dat de kinderen bij de prins zouden blijven en Paola naar het buitenland zou vertrekken. "Daarmee ging ik echter niet akkoord en toen zijn we opnieuw beginnen praten", aldus de koning. Het paar besloot de relatie een nieuwe kans te geven, al ging dat niet zonder slag of stoot. "Ik ben er zeker van dat de kinderen daaronder hebben geleden", aldus koningin Paola. "Maar we deden wat we konden." "De ideale ouders bestaan niet", vulde Albert aan, die het niet altijd makkelijk heeft met de aandacht voor een koninklijke familie. "Het kleinste misverstand is onmiddellijk publiek bekend, dat is een ondraaglijke situatie." (Belga/TV)