Zes Koerden die waren aangehouden na een reeks huiszoekingen in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar de Koerdische Arbeidersbeweging (PKK) zijn vrijgelaten. Dat heeft de Brusselse Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) donderdag beslist.

Begin maart waren er tijdens tal van huiszoekingen in het land 22 mensen opgepakt, van wie er uiteindelijk acht werden aangehouden: zeven in Brussel en één in Charleroi.

Op 9 maart bevestigde de Brusselse raadkamer de aanhouding van de zeven Koerden.

Donderdag besliste de KI dat zes van hen vrijkomen zonder borg, maar onder voorwaarden. Volgens het federaal parket blijven er tegen hen evenwel ernstige aanwijzigingen van schuld bestaan.

De zevende Koerd had geen beroep aangetekend en blijft voorlopig aangehouden. De achtste Koerd, die werd aangehouden in Charleroi, blijft ook in de cel.

De huiszoekingen in Koerdische kringen kwamen er omdat de PKK volgens het parket jongeren ronselt voor de gewapende strijd tegen de Turkse strijdkrachten.

De PKK wordt er ook van verdacht leden van de Koerdische gemeenschap te dwingen om geld af te geven.

Zes Koerden die waren aangehouden na een reeks huiszoekingen in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar de Koerdische Arbeidersbeweging (PKK) zijn vrijgelaten. Dat heeft de Brusselse Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) donderdag beslist.Begin maart waren er tijdens tal van huiszoekingen in het land 22 mensen opgepakt, van wie er uiteindelijk acht werden aangehouden: zeven in Brussel en één in Charleroi. Op 9 maart bevestigde de Brusselse raadkamer de aanhouding van de zeven Koerden. Donderdag besliste de KI dat zes van hen vrijkomen zonder borg, maar onder voorwaarden. Volgens het federaal parket blijven er tegen hen evenwel ernstige aanwijzigingen van schuld bestaan.De zevende Koerd had geen beroep aangetekend en blijft voorlopig aangehouden. De achtste Koerd, die werd aangehouden in Charleroi, blijft ook in de cel.De huiszoekingen in Koerdische kringen kwamen er omdat de PKK volgens het parket jongeren ronselt voor de gewapende strijd tegen de Turkse strijdkrachten. De PKK wordt er ook van verdacht leden van de Koerdische gemeenschap te dwingen om geld af te geven.