Koen Van den Heuvel, huidig fractieleider van CD&V in het Vlaams Parlement, zal Joke Schauvliege vervangen als Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw. Schauvliege nam gisteren ontslag na omstreden uitspraken over de klimaatprotesten van de afgelopen maanden.

Van den Heuvel zit sinds 2004 in het Vlaams parlement en is daarnaast sinds 1997 burgemeester van Puurs. Van den Heuvel trekt op 26 mei de lijst voor het Vlaams parlement in de provincie Antwerpen. Peter Van Rompuy zal Van den Heuvel vervangen als fractieleider van CD&V in het Vlaams parlement.

'Hij kent het klappen van de zweep'

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) verwelkomt Koen Van den Heuvel als kersvers minister in de Vlaamse regering. 'Koen is al jarenlang fractieleider en kent het klappen van de zweep. Ik ga ervan uit dat hij maar een vrij korte inloopperiode nodig zal hebben en dat we collegiaal zullen kunnen samenwerken aan de uitvoering van het Vlaamse klimaat- en energieplan', aldus Bourgeois.

Bourgeois nam woensdag eerst de tijd om Joke Schauvliege te bedanken voor de jarenlange samenwerking in de regering. Tegelijk wenst de Vlaamse regeringsleider Koen Van den Heuvel succes in zijn nieuwe functie als Vlaams minister. Bourgeois gaat ervan uit dat Van den Heuvel 'onverkort' de gemaakte regeringsafspraken op het vlak van klimaat- en energie helpt uitvoeren en dat hij daarvoor in dialoog gaat met de klimaatbetogers en de andere betrokkenen. Volgens Bourgeois ligt er nog voldoende werk op de plank. Zo moet er bijvoorbeeld met de landbouwsector nog een Green Deal afgesloten worden om de uitstoot in de sector naar beneden te krijgen.

Koen Van den Heuvel, huidig fractieleider van CD&V in het Vlaams Parlement, zal Joke Schauvliege vervangen als Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw. Schauvliege nam gisteren ontslag na omstreden uitspraken over de klimaatprotesten van de afgelopen maanden. Van den Heuvel zit sinds 2004 in het Vlaams parlement en is daarnaast sinds 1997 burgemeester van Puurs. Van den Heuvel trekt op 26 mei de lijst voor het Vlaams parlement in de provincie Antwerpen. Peter Van Rompuy zal Van den Heuvel vervangen als fractieleider van CD&V in het Vlaams parlement.Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) verwelkomt Koen Van den Heuvel als kersvers minister in de Vlaamse regering. 'Koen is al jarenlang fractieleider en kent het klappen van de zweep. Ik ga ervan uit dat hij maar een vrij korte inloopperiode nodig zal hebben en dat we collegiaal zullen kunnen samenwerken aan de uitvoering van het Vlaamse klimaat- en energieplan', aldus Bourgeois. Bourgeois nam woensdag eerst de tijd om Joke Schauvliege te bedanken voor de jarenlange samenwerking in de regering. Tegelijk wenst de Vlaamse regeringsleider Koen Van den Heuvel succes in zijn nieuwe functie als Vlaams minister. Bourgeois gaat ervan uit dat Van den Heuvel 'onverkort' de gemaakte regeringsafspraken op het vlak van klimaat- en energie helpt uitvoeren en dat hij daarvoor in dialoog gaat met de klimaatbetogers en de andere betrokkenen. Volgens Bourgeois ligt er nog voldoende werk op de plank. Zo moet er bijvoorbeeld met de landbouwsector nog een Green Deal afgesloten worden om de uitstoot in de sector naar beneden te krijgen.