N-VA-Kamerlid Koen Metsu vindt het ongezien dat net nu uitlekt dat bepaalde politici er in het verleden alles aan deden om een terrorist uit Irak weg te halen, en dit onder valse voorwendselen. 'De commissie Terrorismebestrijding heeft het afgelopen half jaar al veel nieuwe initiatieven besproken en gestemd en zal er alles aan blijven doen om goede wetgevende voorstellen erdoor te drukken. Soms lijkt het wel of men dit potentiële gevaar in het verleden volledig genegeerd heeft en dat wij van een wit blad moesten beginnen", aldus Metsu.

De meest gezochte terrorist van ons land, de Brusselaar Oussama Atar, werd vier jaar geleden vrijgelaten uit een Iraakse gevangenis omdat hij zogezegd doodziek was. Dat gebeurde onder druk van de Belgische overheid, Amnesty International en de familie van Atar, schreef Het Nieuwsblad zondag.

Metsu noemt die vrijlating hallucinant. "Belgische politici hebben zich voor de kar van een gevaarlijke terrorist laten spannen. De personen die tien jaar geleden zo'n onverantwoorde keuze hebben gemaakt, zullen daar persoonlijk verantwoording voor moeten afleggen. Ik zal dit tot op het bot uitspitten." (Belga/NSK)

N-VA-Kamerlid Koen Metsu vindt het ongezien dat net nu uitlekt dat bepaalde politici er in het verleden alles aan deden om een terrorist uit Irak weg te halen, en dit onder valse voorwendselen. 'De commissie Terrorismebestrijding heeft het afgelopen half jaar al veel nieuwe initiatieven besproken en gestemd en zal er alles aan blijven doen om goede wetgevende voorstellen erdoor te drukken. Soms lijkt het wel of men dit potentiële gevaar in het verleden volledig genegeerd heeft en dat wij van een wit blad moesten beginnen", aldus Metsu.De meest gezochte terrorist van ons land, de Brusselaar Oussama Atar, werd vier jaar geleden vrijgelaten uit een Iraakse gevangenis omdat hij zogezegd doodziek was. Dat gebeurde onder druk van de Belgische overheid, Amnesty International en de familie van Atar, schreef Het Nieuwsblad zondag.Metsu noemt die vrijlating hallucinant. "Belgische politici hebben zich voor de kar van een gevaarlijke terrorist laten spannen. De personen die tien jaar geleden zo'n onverantwoorde keuze hebben gemaakt, zullen daar persoonlijk verantwoording voor moeten afleggen. Ik zal dit tot op het bot uitspitten." (Belga/NSK)