Minister van Financiën Koen Geens(CD&V) heeft in Het Nieuws op vtm gezegd dat hij wil deelnemen aan de verkiezingen van 2014.

Een half jaar geleden werd Geens minister, na een carrière als academicus en advocaat. Hij volgde Steven Vanackere op als minister van Financiën. Verwacht wordt dat CD&V Koen Geens bij de samenvallende verkiezingen van volgend jaar zal uitspelen. En Geens ziet dat wel zitten: "Ik ben niet bang om mijn handen vuil te maken", zei hij op het vtm-journaal.

Partijvoorzitter

De Vlaamse christendemocraten kiezen begin november een partijvoorzitter en houden in het midden van diezelfde maand een congres. "Op 12 november (de dag dat de uitslag van de voorzittersverkiezing bekendgemaakt wordt, nvdr) maakt mijn voorzitter de lijsttrekkers bekend", zegt Geens.

Lijsttrekker?

De minister van Financiën weet niet of hij zelf lijsttrekker wordt, maar zal zich in dat geval "in het correcte pak steken." (Belga/MI)

Minister van Financiën Koen Geens(CD&V) heeft in Het Nieuws op vtm gezegd dat hij wil deelnemen aan de verkiezingen van 2014. Een half jaar geleden werd Geens minister, na een carrière als academicus en advocaat. Hij volgde Steven Vanackere op als minister van Financiën. Verwacht wordt dat CD&V Koen Geens bij de samenvallende verkiezingen van volgend jaar zal uitspelen. En Geens ziet dat wel zitten: "Ik ben niet bang om mijn handen vuil te maken", zei hij op het vtm-journaal.PartijvoorzitterDe Vlaamse christendemocraten kiezen begin november een partijvoorzitter en houden in het midden van diezelfde maand een congres. "Op 12 november (de dag dat de uitslag van de voorzittersverkiezing bekendgemaakt wordt, nvdr) maakt mijn voorzitter de lijsttrekkers bekend", zegt Geens. Lijsttrekker?De minister van Financiën weet niet of hij zelf lijsttrekker wordt, maar zal zich in dat geval "in het correcte pak steken." (Belga/MI)