De Raad van State heeft beslist dat commissaris-generaal Fernand Koekelberg van de federale politie en twee van zijn directeurs-generaal op post mogen blijven.

De Raad van State oordeelde dat de benoemingen van Koekelberg en de twee directeurs op correcte wijze was verlopen. Eind vorig jaar had de auditeur van de Raad van State geadviseerd om de benoemingen te schorsen na een klacht van de Waalse hoofdcommissaris Michel Brasseur.

Brasseur was in 2000 de tegenkandidaat van Herman Fransen voor de benoeming tot commissaris-generaal. Toen Fransen voortijdig vertrok, vond Brasseur dat de functie hem toekwam, maar toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (Open Vld) koos voor een andere procedure en benoemde Koekelberg.

Normaal volgt de Raad van State het advies van de auditeur, maar
deze keer dus niet. Dat is volgens de kranten een hele opluchting voor de politie en Binnenlandse Zaken.

De Raad van State heeft beslist dat commissaris-generaal Fernand Koekelberg van de federale politie en twee van zijn directeurs-generaal op post mogen blijven.De Raad van State oordeelde dat de benoemingen van Koekelberg en de twee directeurs op correcte wijze was verlopen. Eind vorig jaar had de auditeur van de Raad van State geadviseerd om de benoemingen te schorsen na een klacht van de Waalse hoofdcommissaris Michel Brasseur. Brasseur was in 2000 de tegenkandidaat van Herman Fransen voor de benoeming tot commissaris-generaal. Toen Fransen voortijdig vertrok, vond Brasseur dat de functie hem toekwam, maar toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (Open Vld) koos voor een andere procedure en benoemde Koekelberg. Normaal volgt de Raad van State het advies van de auditeur, maar deze keer dus niet. Dat is volgens de kranten een hele opluchting voor de politie en Binnenlandse Zaken.