Dat gebeurde op voorstel van waarnemend politiebaas Paul Van Thielen. Koekelberg wordt verdacht van een poging tot verkrachting van zijn ex-vriendin.

'Daar is niks van aan. Ik ben in de val gelokt', zo reageert Koekelberg in Het Laatste Nieuws.

Koekelberg mag van de onderzoeksrechter in Namen niet praten over de zaak. Maar tegenover zijn beste vrienden ontkent hij de beschuldigingen formeel. De ex-politiebaas had een relatie van acht maanden achter de rug met de 40-jarige L.

'Niet gereageerd op sms'jes'

'Het was uit geraakt, maar toch nodigde ze me uit bij haar thuis', vertelde Koekelberg aan zijn vrienden. 'Ik ging in op de uitnodiging en we dronken een fles wijn. Toen trok ze naar de slaapkamer en kwam ze terug in een negligé. Ze vroeg me om haar rug te masseren. Ik had daar geen zin in, heb haar van me afgeduwd en ben vertrokken.'

'Nadien is ze nog sms'jes blijven sturen, om me te paaien. Ze wou nog eens met me uitgaan, enzovoort. Ik reageerde niet. Ook niet toen ik twee dagen later plots een sms kreeg dat ze een klacht tegen mij zou indienen als ik niet antwoordde op haar beden.'

Psychiatrisch onderzoek

De ex-commissaris-generaal liet zijn advocaat al vragen om L. psychiatrisch te laten onderzoeken. De vrouw zou volgens de Franstalige pers eerder al de meest uiteenlopende klachten tegen inbrekers en aanranders ingediend hebben bij de parketten van Nijvel en Namen, die allemaal nergens toe leidden. (Belga/SD)

Dat gebeurde op voorstel van waarnemend politiebaas Paul Van Thielen. Koekelberg wordt verdacht van een poging tot verkrachting van zijn ex-vriendin. 'Daar is niks van aan. Ik ben in de val gelokt', zo reageert Koekelberg in Het Laatste Nieuws. Koekelberg mag van de onderzoeksrechter in Namen niet praten over de zaak. Maar tegenover zijn beste vrienden ontkent hij de beschuldigingen formeel. De ex-politiebaas had een relatie van acht maanden achter de rug met de 40-jarige L. 'Niet gereageerd op sms'jes''Het was uit geraakt, maar toch nodigde ze me uit bij haar thuis', vertelde Koekelberg aan zijn vrienden. 'Ik ging in op de uitnodiging en we dronken een fles wijn. Toen trok ze naar de slaapkamer en kwam ze terug in een negligé. Ze vroeg me om haar rug te masseren. Ik had daar geen zin in, heb haar van me afgeduwd en ben vertrokken.''Nadien is ze nog sms'jes blijven sturen, om me te paaien. Ze wou nog eens met me uitgaan, enzovoort. Ik reageerde niet. Ook niet toen ik twee dagen later plots een sms kreeg dat ze een klacht tegen mij zou indienen als ik niet antwoordde op haar beden.'Psychiatrisch onderzoekDe ex-commissaris-generaal liet zijn advocaat al vragen om L. psychiatrisch te laten onderzoeken. De vrouw zou volgens de Franstalige pers eerder al de meest uiteenlopende klachten tegen inbrekers en aanranders ingediend hebben bij de parketten van Nijvel en Namen, die allemaal nergens toe leidden. (Belga/SD)