De 20 genomineerde woorden waren: aanloopleren, anderhalvemetersamenleving, contactspeurder, coronamoe, covid, covidioot, druktebarometer, dutjestaks, hoestschaamte, knuffelcontact, kuchscherm, lockdownfeestje, raambezoek, reddingsstrook, spookkeuken, sportbubbel, versoepelbrigade, vivaldicoalitie, vriendenaandeel en zelfquarantaine.

In Nederland werd het woord 'anderhalvemetersamenleving' verkozen tot woord van het jaar.

Maandag raakte al bekend dat 'ewa drerrie' kinderwoord van het jaar werd, en 'simp' het tienerwoord. 'Ewa drerrie' betekent iets als 'hey gast', en 'simp' is een benaming voor iemand die veel te veel doet voor iemand die hij leuk vindt.

De 20 genomineerde woorden waren: aanloopleren, anderhalvemetersamenleving, contactspeurder, coronamoe, covid, covidioot, druktebarometer, dutjestaks, hoestschaamte, knuffelcontact, kuchscherm, lockdownfeestje, raambezoek, reddingsstrook, spookkeuken, sportbubbel, versoepelbrigade, vivaldicoalitie, vriendenaandeel en zelfquarantaine. In Nederland werd het woord 'anderhalvemetersamenleving' verkozen tot woord van het jaar. Maandag raakte al bekend dat 'ewa drerrie' kinderwoord van het jaar werd, en 'simp' het tienerwoord. 'Ewa drerrie' betekent iets als 'hey gast', en 'simp' is een benaming voor iemand die veel te veel doet voor iemand die hij leuk vindt.