"Als er een energie-eiland wordt aangelegd voor onze kust, dan moet daar een brug naartoe gelegd worden vanop de dijk van Knokke-Heist, zodat het Knoks grondgebied wordt", zegt burgemeester Leopold Lippens in de krant De Standaard.

Voor de kust van Wenduine is een energie-eiland gepland dat de overtollige energie van de windmolens op zee moet opvangen. Lippens ziet daarin de mogelijkheid om zijn gemeente uit te breiden. "Als het eiland groter wordt richting Knokke-Heist kunnen we er een win-winsituatie van maken", zegt hij.

Jachthaven

"Op de landtong moet het mogelijk zijn om een golfterrein, een jachthaven en hotels te bouwen", klinkt het. Maar andere kustgemeenten zijn voorlopig niet bereid het voorstel uit Knokke te steunen.

De minister van Noordzee Johan Vande Lanotte (SP.A) reageert verbaasd op de 'dromen' van Knokke-Heist. "Het is leuk dat er creatief wordt nagedacht over de energie-eilanden", laat zijn woordvoerster Els Bruggeman weten. "Maar plannen voor een brug naar dat eiland liggen op dit moment niet op tafel." (AVE)

"Als er een energie-eiland wordt aangelegd voor onze kust, dan moet daar een brug naartoe gelegd worden vanop de dijk van Knokke-Heist, zodat het Knoks grondgebied wordt", zegt burgemeester Leopold Lippens in de krant De Standaard. Voor de kust van Wenduine is een energie-eiland gepland dat de overtollige energie van de windmolens op zee moet opvangen. Lippens ziet daarin de mogelijkheid om zijn gemeente uit te breiden. "Als het eiland groter wordt richting Knokke-Heist kunnen we er een win-winsituatie van maken", zegt hij. "Op de landtong moet het mogelijk zijn om een golfterrein, een jachthaven en hotels te bouwen", klinkt het. Maar andere kustgemeenten zijn voorlopig niet bereid het voorstel uit Knokke te steunen. De minister van Noordzee Johan Vande Lanotte (SP.A) reageert verbaasd op de 'dromen' van Knokke-Heist. "Het is leuk dat er creatief wordt nagedacht over de energie-eilanden", laat zijn woordvoerster Els Bruggeman weten. "Maar plannen voor een brug naar dat eiland liggen op dit moment niet op tafel." (AVE)