In 'Zazagravures: de comeback van de sanseveria' loodst onze huiscartoonist Zaza ons een verrassende wereld binnen met onvergetelijke figuren. Deze unieke collectie gravures is een uitstekende introductie tot het Zaza-universum en werd nu ook bekroond door de cultuursite Cutting Edge voor Beste Strip. Zaza versloeg in zijn categorie onder meer Typex, Jan Cleijne en Brecht Vandenbroucke.

Klaas Storme, de man achter cartoonist Zaza, is gefascineerd door gravures, en dan vooral door het vakmanschap van de tekenaars: 'Sommige gravures zijn echt kunststukjes. Zo arbeidsintensief, er zit dagen werk in', zei Storme onlangs aan Knack.be. 'Ik probeer ze een nieuw leven te schenken door er een tekst aan toe te voegen. Uit eerbied voor het vakmanschap van de oude tekenaars verander ik zo weinig mogelijk aan de tekening zelf.'

De Cutting Edge Awards werden voor de zevende keer uitgereikt op basis van de stemmen van zo'n 4500 Cutting Edge surfers. Naast Zaza vielen ook Saskia De Coster (Beste Nederlandstalige Boek), Het Vonnis (Beste film), Joos (Beste Radio) en Stromae (Beste Album) in de prijzen. Guy Mortier nam de Influence Award in ontvangst voor de invloed die hij in Vlaamse (media)velden gehad heeft.

Cutting Edge is een cultuursite die cultuur wil verspreiden in de breedste zin van het woord onder een zo breed mogelijk publiek.

In 'Zazagravures: de comeback van de sanseveria' loodst onze huiscartoonist Zaza ons een verrassende wereld binnen met onvergetelijke figuren. Deze unieke collectie gravures is een uitstekende introductie tot het Zaza-universum en werd nu ook bekroond door de cultuursite Cutting Edge voor Beste Strip. Zaza versloeg in zijn categorie onder meer Typex, Jan Cleijne en Brecht Vandenbroucke. Klaas Storme, de man achter cartoonist Zaza, is gefascineerd door gravures, en dan vooral door het vakmanschap van de tekenaars: 'Sommige gravures zijn echt kunststukjes. Zo arbeidsintensief, er zit dagen werk in', zei Storme onlangs aan Knack.be. 'Ik probeer ze een nieuw leven te schenken door er een tekst aan toe te voegen. Uit eerbied voor het vakmanschap van de oude tekenaars verander ik zo weinig mogelijk aan de tekening zelf.'De Cutting Edge Awards werden voor de zevende keer uitgereikt op basis van de stemmen van zo'n 4500 Cutting Edge surfers. Naast Zaza vielen ook Saskia De Coster (Beste Nederlandstalige Boek), Het Vonnis (Beste film), Joos (Beste Radio) en Stromae (Beste Album) in de prijzen. Guy Mortier nam de Influence Award in ontvangst voor de invloed die hij in Vlaamse (media)velden gehad heeft.Cutting Edge is een cultuursite die cultuur wil verspreiden in de breedste zin van het woord onder een zo breed mogelijk publiek.