Volgens Salah Echallaoui neemt het religieuze opnieuw in belang toe, maar mag dat niet automatisch als radicalisering beschouwd worden.

Voorts denkt de nieuwe voorzitter van de Moslimexecutieve dat er soms laksheid was ten opzichte van radicale religieuze discours in België. Maar voor volgens Echallaoui is er geen sprake van een faling van de multiculturele samenleving. Multiculturalisme "bouwt zich op ... door vruchtbare en moeilijke periodes".

Het concept van redelijke aanpassingen betekent voor Echallaoui een "risico". "We mogen niet alles conform een religie maken." (Belga/WK)

Volgens Salah Echallaoui neemt het religieuze opnieuw in belang toe, maar mag dat niet automatisch als radicalisering beschouwd worden. Voorts denkt de nieuwe voorzitter van de Moslimexecutieve dat er soms laksheid was ten opzichte van radicale religieuze discours in België. Maar voor volgens Echallaoui is er geen sprake van een faling van de multiculturele samenleving. Multiculturalisme "bouwt zich op ... door vruchtbare en moeilijke periodes". Het concept van redelijke aanpassingen betekent voor Echallaoui een "risico". "We mogen niet alles conform een religie maken." (Belga/WK)