'We moeten niet elke keer met 30.000 zijn, maar we moeten wel de druk blijven opvoeren', zegt boegbeeld Anuna De Wever. Langs de kant staan weer heel wat volwassenen stil om een foto te maken van de klimaatspijbelaars en om hen aan te moedigen met duidelijke boodschappen als 'houd vol'. Het is duidelijk dat het klimaatprotest de leeftijden en politieke overtuigingen overstijgt.

'Het is van de pot gerukt dat ons protest gekaapt wordt door radicaal links. Het is normaal dat er veel linkse mensen bij zitten, want zij geven om het milieu. Maar dit is het meest globale onderwerp ooit dus het maakt niet uit of je rechts, liberaal of conservatief bent', zegt De Wever. 'Gisteren heb ik een gesprek gehad met de nieuwe Vlaamse minister Koen Van den Heuvel en daar was ik heel tevreden over. Ik zag bij hem dezelfde frustratie als bij mij zag en hij begrijpt dat de situatie urgent is', aldus De Wever.

Thunberg

Het Zweedse klimaatmeisje Greta Thunberg zakt volgende week donderdag 21 februari naar Brussel om samen met de Belgische klimaatspijbelaars te betogen voor een betere toekomst. Dat maakt Youth for Climate bekend bij aankomst van de klimaatmars aan het Brusselse Zuidstation.

Greta Thunberg was de grote inspirator van Anuna De Wever en Kyra Gantois voor het oprichten van Youth for Climate. Het Zweedse meisje begon in augustus 2018 aan een schoolstaking en ging daarbij wekelijks voor het Zweedse parlement protesteren.

'We moeten niet elke keer met 30.000 zijn, maar we moeten wel de druk blijven opvoeren', zegt boegbeeld Anuna De Wever. Langs de kant staan weer heel wat volwassenen stil om een foto te maken van de klimaatspijbelaars en om hen aan te moedigen met duidelijke boodschappen als 'houd vol'. Het is duidelijk dat het klimaatprotest de leeftijden en politieke overtuigingen overstijgt. 'Het is van de pot gerukt dat ons protest gekaapt wordt door radicaal links. Het is normaal dat er veel linkse mensen bij zitten, want zij geven om het milieu. Maar dit is het meest globale onderwerp ooit dus het maakt niet uit of je rechts, liberaal of conservatief bent', zegt De Wever. 'Gisteren heb ik een gesprek gehad met de nieuwe Vlaamse minister Koen Van den Heuvel en daar was ik heel tevreden over. Ik zag bij hem dezelfde frustratie als bij mij zag en hij begrijpt dat de situatie urgent is', aldus De Wever.Het Zweedse klimaatmeisje Greta Thunberg zakt volgende week donderdag 21 februari naar Brussel om samen met de Belgische klimaatspijbelaars te betogen voor een betere toekomst. Dat maakt Youth for Climate bekend bij aankomst van de klimaatmars aan het Brusselse Zuidstation.Greta Thunberg was de grote inspirator van Anuna De Wever en Kyra Gantois voor het oprichten van Youth for Climate. Het Zweedse meisje begon in augustus 2018 aan een schoolstaking en ging daarbij wekelijks voor het Zweedse parlement protesteren.