De organisatoren spreken over 300 à 400 deelnemers, onder wie ook enkele bekende koppen. Onder meer David Van Reybrouck en Francesca Vanthielen zijn van de partij, net als klimaatactivistes Anuna De Wever en Kyra Gantois.

Zij zijn van plan om de komende twee nachten in het park door te gaan. 'Maar morgen ga ik gewoon naar school', aldus De Wever. 'Wij bezetten de Wetstraat, omdat onze politici de klimaatwet blokkeren', zegt Dave Van Meel van Klimaatcoalitie. 'Ze weigeren nog steeds te luisteren naar de honderdduizenden burgers die al maanden op straat komen. Na jaren stilstand op vlak van klimaatbeleid door gebrek aan ambitie en samenwerking, is dit een niet te missen momentum. Wanneer het parlement ontbindt begin april, kan artikel 7bis niet meer herzien worden tot ten minste 2024. Zoveel tijd hebben we niet. We hebben nu een eerste noodzakelijke stap nodig naar een klimaatbeleid dat België weer op weg zet om de beloftes van het klimaatakkoord van Parijs na te komen.'

De klimaatbetogers zijn met de politie overeengekomen dat ze mogen blijven actievoeren, maar buiten de neutrale zone voor het federaal parlement. De betogers kunnen hun protest honderd meter verder op de Wetstraat de hele nacht voortzetten, zonder dat ze riskeren gearresteerd te worden. D

ie verplaatsing verliep zonder problemen en de actievoerders verplaatsten zelf hun tenten. Volgens de organisatoren zijn de onderhandelingen in alle respect verlopen. 'Zij deden hun job, wij de onze als burger', klinkt het. Van de actievoerders die besloten om toch naar huis te gaan, werd de identiteitskaart nog gecontroleerd door de politie.

Eerder zeiden de verenigingen te beseffen dat het om een illegale actie gaat, maar spraken ze zelf van een open burgerprotest. Ze vinden dat de politieke partijen te weinig wil tonen voor een grondwetswijziging voor een beter klimaatbeleid.

De organisatoren spreken over 300 à 400 deelnemers, onder wie ook enkele bekende koppen. Onder meer David Van Reybrouck en Francesca Vanthielen zijn van de partij, net als klimaatactivistes Anuna De Wever en Kyra Gantois.Zij zijn van plan om de komende twee nachten in het park door te gaan. 'Maar morgen ga ik gewoon naar school', aldus De Wever. 'Wij bezetten de Wetstraat, omdat onze politici de klimaatwet blokkeren', zegt Dave Van Meel van Klimaatcoalitie. 'Ze weigeren nog steeds te luisteren naar de honderdduizenden burgers die al maanden op straat komen. Na jaren stilstand op vlak van klimaatbeleid door gebrek aan ambitie en samenwerking, is dit een niet te missen momentum. Wanneer het parlement ontbindt begin april, kan artikel 7bis niet meer herzien worden tot ten minste 2024. Zoveel tijd hebben we niet. We hebben nu een eerste noodzakelijke stap nodig naar een klimaatbeleid dat België weer op weg zet om de beloftes van het klimaatakkoord van Parijs na te komen.'De klimaatbetogers zijn met de politie overeengekomen dat ze mogen blijven actievoeren, maar buiten de neutrale zone voor het federaal parlement. De betogers kunnen hun protest honderd meter verder op de Wetstraat de hele nacht voortzetten, zonder dat ze riskeren gearresteerd te worden. Die verplaatsing verliep zonder problemen en de actievoerders verplaatsten zelf hun tenten. Volgens de organisatoren zijn de onderhandelingen in alle respect verlopen. 'Zij deden hun job, wij de onze als burger', klinkt het. Van de actievoerders die besloten om toch naar huis te gaan, werd de identiteitskaart nog gecontroleerd door de politie.Eerder zeiden de verenigingen te beseffen dat het om een illegale actie gaat, maar spraken ze zelf van een open burgerprotest. Ze vinden dat de politieke partijen te weinig wil tonen voor een grondwetswijziging voor een beter klimaatbeleid.