De kleuter was vrijdag met een groep van 7 andere kinderen en twee begeleiders afgezakt naar het Mechelse domein. Om 15.45 uur ontbrak het jongetje bij een telling door de begeleiders en werd een zoektocht gestart. Ook de politie en later nog de brandweer werden erbij gehaald.

Pas een uur later vond de brandweer het kind in het ondiepe gedeelte van de zwemvijver, die intussen was ontruimd. Hoelang het slachtoffer onder water heeft gelegen, is niet duidelijk. De hulpdiensten konden het jongetje ter plaatse nog reanimeren, waarna hij werd overgebracht naar het AZ Sint-Maarten in Mechelen en vervolgens naar het UZ Gasthuisberg in Leuven. Daar is het kind in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden.

Het parket van Mechelen voert een onderzoek naar de omstandigheden van het tragische voorval. Daaruit moet blijken of er genoeg toezicht was op het domein en of de twee begeleiders voldoende oplettend waren. (Belga)

De kleuter was vrijdag met een groep van 7 andere kinderen en twee begeleiders afgezakt naar het Mechelse domein. Om 15.45 uur ontbrak het jongetje bij een telling door de begeleiders en werd een zoektocht gestart. Ook de politie en later nog de brandweer werden erbij gehaald. Pas een uur later vond de brandweer het kind in het ondiepe gedeelte van de zwemvijver, die intussen was ontruimd. Hoelang het slachtoffer onder water heeft gelegen, is niet duidelijk. De hulpdiensten konden het jongetje ter plaatse nog reanimeren, waarna hij werd overgebracht naar het AZ Sint-Maarten in Mechelen en vervolgens naar het UZ Gasthuisberg in Leuven. Daar is het kind in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden. Het parket van Mechelen voert een onderzoek naar de omstandigheden van het tragische voorval. Daaruit moet blijken of er genoeg toezicht was op het domein en of de twee begeleiders voldoende oplettend waren. (Belga)