Dimitri Bontinck kwam de voorbije weken verschillende keren in het nieuws omdat hij naar Syrië getrokken was op zoek naar zijn zoon Jejoen, die meestrijdt met de rebellen. Maar Bontinck is niet de 'held' die de media van hem maakt, zo schrijft de krant De Morgen. Er is namelijk een andere kant aan het verhaal.

Bontinck moet binnenkort voor de correctionele rechtbank verschijnen na een klacht wegens mishandeling. De man was tot begin november 2012 griffier op de politierechtbank. Hij werd daar op staande voet ontslagen nadat hij was gearresteerd in een hotel, waar hij zich had verschanst met zijn toenmalige partner. Hij zou de vrouw ernstig hebben mishandeld, aldus De Morgen. Bontinck zat tot kort voor nieuwjaar in voorarrest. Er was al een eerdere aangifte tegen hem voor partnergeweld.

Straf ontlopen

"Toen ik hem op tv zag verkondigen dat hij naar Syrië trok, dacht ik: die wil zijn straf ontlopen", zegt een magistraat in de krant. "We kunnen op zijn minst stellen dat meerdere factoren maakten dat Jejoen een weinig stabiele thuissituatie kende."

Bontinck zelf wou het op een druk bijgewoonde persconferentie naar aanleiding van zijn terugkeer uit Syrië niet hebben over zijn eigen juridische problemen: "Men is onschuldig tot het tegendeel bewezen is." Over zijn zoektocht naar zijn zoon had hij het wel. Hij zei dat hij zijn zoon niet gezien of gehoord heeft tijdens zijn zoektocht, maar hij weet wel exact waar Jejoen zich bevindt. Bontinck is van plan binnenkort nogmaals terug te keren met een team van meer gespecialiseerde mensen. (TE)

Dimitri Bontinck kwam de voorbije weken verschillende keren in het nieuws omdat hij naar Syrië getrokken was op zoek naar zijn zoon Jejoen, die meestrijdt met de rebellen. Maar Bontinck is niet de 'held' die de media van hem maakt, zo schrijft de krant De Morgen. Er is namelijk een andere kant aan het verhaal. Bontinck moet binnenkort voor de correctionele rechtbank verschijnen na een klacht wegens mishandeling. De man was tot begin november 2012 griffier op de politierechtbank. Hij werd daar op staande voet ontslagen nadat hij was gearresteerd in een hotel, waar hij zich had verschanst met zijn toenmalige partner. Hij zou de vrouw ernstig hebben mishandeld, aldus De Morgen. Bontinck zat tot kort voor nieuwjaar in voorarrest. Er was al een eerdere aangifte tegen hem voor partnergeweld. Straf ontlopen"Toen ik hem op tv zag verkondigen dat hij naar Syrië trok, dacht ik: die wil zijn straf ontlopen", zegt een magistraat in de krant. "We kunnen op zijn minst stellen dat meerdere factoren maakten dat Jejoen een weinig stabiele thuissituatie kende." Bontinck zelf wou het op een druk bijgewoonde persconferentie naar aanleiding van zijn terugkeer uit Syrië niet hebben over zijn eigen juridische problemen: "Men is onschuldig tot het tegendeel bewezen is." Over zijn zoektocht naar zijn zoon had hij het wel. Hij zei dat hij zijn zoon niet gezien of gehoord heeft tijdens zijn zoektocht, maar hij weet wel exact waar Jejoen zich bevindt. Bontinck is van plan binnenkort nogmaals terug te keren met een team van meer gespecialiseerde mensen. (TE)