De vzw meent dat er daarvoor voldoende overtuigend bewijs is.

MRAX was dinsdagnamiddag aanwezig op de persconferentie van de stad Charleroi. De organisatie hoopt via de klacht op identificatie van de daders en op een veroordeling van "deze racistische daden van vandalisme".

"De islamofobie is meer en meer ongeremd. Ze groeit zowel in België als in heel Europa", aldus de vereniging dinsdag in een persmededeling.

Onbekenden drongen in de nacht van maandag op dinsdag het gebouw binnen waar binnenkort een moskee komt en lieten er een afgesneden varkenskop achter, samen met het opschrift "Hier rust Mahomet (Franse transcriptie van Mohammed)". (Belga)

De vzw meent dat er daarvoor voldoende overtuigend bewijs is.MRAX was dinsdagnamiddag aanwezig op de persconferentie van de stad Charleroi. De organisatie hoopt via de klacht op identificatie van de daders en op een veroordeling van "deze racistische daden van vandalisme". "De islamofobie is meer en meer ongeremd. Ze groeit zowel in België als in heel Europa", aldus de vereniging dinsdag in een persmededeling. Onbekenden drongen in de nacht van maandag op dinsdag het gebouw binnen waar binnenkort een moskee komt en lieten er een afgesneden varkenskop achter, samen met het opschrift "Hier rust Mahomet (Franse transcriptie van Mohammed)". (Belga)