De Oostkampse advocaat en SP.A-politicus Jean-Marie de Meester heeft dinsdag bij de onderzoeksrechter in Brugge een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend tegen aartsbisschop André Léonard.

De klacht bij het gerecht bevat een bundeling van klachten die de Meester eerder heeft ingediend bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding.

Volgens de Meester pleegt Léonard inbreuken op de antidiscriminatiewet en laster en eerroof door zijn homofobe uitspraken. De onderzoeksrechter zal moeten nagaan of de antidiscriminatiewet werd geschonden, aldus de Meester.

De klacht wordt ondersteund door Cavaria, de koepelorganisatie van holebiverenigingen in Vlaanderen. Volgens Cavaria kwetsen de uitspraken van Léonard holebi's en kunnen ze een invloed hebben op de zelfdodingscijfers bij jongeren in katholieke scholen die worstelen met hun seksualiteit.

Cavaria overweegt om zelf ook klacht in te dienen. De organisatie verspreidt een affiche onder de titel 'Onzin is besmettelijk'. Léonard staat erop afgebeeld met een condoom als fopspeen.

De Oostkampse advocaat en SP.A-politicus Jean-Marie de Meester heeft dinsdag bij de onderzoeksrechter in Brugge een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend tegen aartsbisschop André Léonard.De klacht bij het gerecht bevat een bundeling van klachten die de Meester eerder heeft ingediend bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding. Volgens de Meester pleegt Léonard inbreuken op de antidiscriminatiewet en laster en eerroof door zijn homofobe uitspraken. De onderzoeksrechter zal moeten nagaan of de antidiscriminatiewet werd geschonden, aldus de Meester.De klacht wordt ondersteund door Cavaria, de koepelorganisatie van holebiverenigingen in Vlaanderen. Volgens Cavaria kwetsen de uitspraken van Léonard holebi's en kunnen ze een invloed hebben op de zelfdodingscijfers bij jongeren in katholieke scholen die worstelen met hun seksualiteit. Cavaria overweegt om zelf ook klacht in te dienen. De organisatie verspreidt een affiche onder de titel 'Onzin is besmettelijk'. Léonard staat erop afgebeeld met een condoom als fopspeen.