Kitir (SP.A): 'CD&V moet beschaamd zijn over effectentaks'

11/10/17 om 19:02 - Bijgewerkt om 19:47

Bron: Belga

Sp.a-fractieleider Meryame Kitir vreest dat de effectentaks die de regering-Michel zal invoeren niet voor fiscale rechtvaardigheid zal zorgen. In de Kamer richtte ze haar pijlen op de CD&V, die binnen de regering voor een vorm van vermogensheffing had gepleit. 'Ik zou beschaamd zijn in uw plaats', zei Kitir.

Kitir (SP.A): 'CD&V moet beschaamd zijn over effectentaks'

Meryame Kitir © Belga

De effectentaks zal gelden voor effectenrekeningen van een half miljoen euro of meer. De taks zal O,15 procent bedragen. 'U hoort het goed mensen. Dankzij deze regering betaalt u 21 procent voor uw elektriciteit. En zij betalen 0,15 procent op hun miljoenen op de bank. Dat is de trofee waar CD&V mee pronkt. U betaalt meer, zij betalen nauwelijks', zei Kitir in de Kamer tijdens het debat over de state of the union.

Volgens de sp.a-fractieleider krijgen mensen van de regering 'gebroken beloftes over een begroting in evenwicht of een pensioen op 65. Ze krijgen veel ruzie en een show over correcte belastingen, terwijl er niks echt verandert. Ze krijgen jobs maar vooral voor zij die er al een hebben'.

Onze partners