Uit een onderzoek bij 5.000 kinderen blijkt dat Vlaanderen een regio is met heel veel weglopers, schrijft de Gazet van Antwerpen. In Europa kampen enkel Griekenland en Finland met een groter probleem.

"In Vlaanderen geeft 6,5 procent van de ondervraagde kinderen zelf aan dat ze al eens van huis zijn weggelopen", zegt Dirk Depover van Child Focus. "In Nederland loopt maar 1,4 procent van de kinderen eens weg, in Duitsland 1,7 procent. De cijfers zijn dus verontrustend."

Soms loopt het kind maar een halfuur weg, maar steeds vaker blijft het langer weg. Vorig jaar bleef een kwart van de weglopers langer dan een week van huis en 14 procent zelfs langer dan een maand.

Maandag raakte bekend dat Femke Berckmans, een meisje van 14 uit Zwijndrecht dat al bijna een maand spoorloos was, terecht is. (Belga/TE)

Uit een onderzoek bij 5.000 kinderen blijkt dat Vlaanderen een regio is met heel veel weglopers, schrijft de Gazet van Antwerpen. In Europa kampen enkel Griekenland en Finland met een groter probleem. "In Vlaanderen geeft 6,5 procent van de ondervraagde kinderen zelf aan dat ze al eens van huis zijn weggelopen", zegt Dirk Depover van Child Focus. "In Nederland loopt maar 1,4 procent van de kinderen eens weg, in Duitsland 1,7 procent. De cijfers zijn dus verontrustend." Soms loopt het kind maar een halfuur weg, maar steeds vaker blijft het langer weg. Vorig jaar bleef een kwart van de weglopers langer dan een week van huis en 14 procent zelfs langer dan een maand. Maandag raakte bekend dat Femke Berckmans, een meisje van 14 uit Zwijndrecht dat al bijna een maand spoorloos was, terecht is. (Belga/TE)