De nieuwe demarche van De Gelder is erg opvallend. De bekende strafpleiter Jef Vermassen trad tijdens het proces tegen De Gelder nog op als advocaat voor de families van drie dodelijke slachtoffers. De man die in 2009 een dodelijke raid pleegde in kinderdagverblijf Fabeltjesland meent dat hij Jaak Haentjens als advocaat niet meer kan vertrouwen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

"Dit idee is helemaal van de baan"

De Gelder maakte zijn verzoek kenbaar aan de gevangenisdirectie van Oudenaarde, die beide strafpleiters contacteerde. "Het klopt dat ik telefoon kreeg van de gevangenis. Ik ben De Gelder dan zelf gaan opzoeken in de gevangenis en heb met hem over de kwestie gesproken. Dat plan is van de baan, ik ben nog steeds zijn advocaat. Maar dit toont wel aan hoe wispelturig hij is. Dat hij nu plots meent door meester Vermassen verdedigd te willen worden, toont aan hoe ver hij van de wereld leeft, en hoe incoherent zijn gedachten zijn."

Volgens Haentjens kwam De Gelder op het idee nadat Jef Vermassen in de pers had geopperd om De Gelder in de gevangenis te gaan opzoeken, om meer over zijn motieven, die tot op heden nog steeds onduidelijk zijn, te weten te komen. "Maar dat bezoek gaat niet door. Ik zie daar geen enkele reden toe", meent Haentjens.

"Hij wil onder de aandacht blijven"

Ook Vermassen overweegt niet om plots de verdediging van De Gelder op zich te nemen. Volgens zijn medewerkster Virginie Cottyn is het zelfs onmogelijk. "Wij traden op voor de slachtoffers van Kim De Gelder, en zullen hen ook de komende jaren blijven verdedigen. Nu dan ook raadsman worden van De Gelder zorgt voor een belangenconflict en is dus gewoon niet mogelijk. We hebben dit zelfs niet in overweging genomen. Kim De Gelder zegt zoveel, hij wil gewoon graag in de aandacht blijven."

Intussen hebben De Gelder en zijn advocaat Haentjens nog een week de tijd om cassatieberoep aan te tekenen tegen de beslissing van het Gentse hof van assisen. Of dit effectief zal gebeuren, kon Haentjens nog niet zeggen. "Ik zal dat ten gepaste tijde meedelen." (EA)

De nieuwe demarche van De Gelder is erg opvallend. De bekende strafpleiter Jef Vermassen trad tijdens het proces tegen De Gelder nog op als advocaat voor de families van drie dodelijke slachtoffers. De man die in 2009 een dodelijke raid pleegde in kinderdagverblijf Fabeltjesland meent dat hij Jaak Haentjens als advocaat niet meer kan vertrouwen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. "Dit idee is helemaal van de baan" De Gelder maakte zijn verzoek kenbaar aan de gevangenisdirectie van Oudenaarde, die beide strafpleiters contacteerde. "Het klopt dat ik telefoon kreeg van de gevangenis. Ik ben De Gelder dan zelf gaan opzoeken in de gevangenis en heb met hem over de kwestie gesproken. Dat plan is van de baan, ik ben nog steeds zijn advocaat. Maar dit toont wel aan hoe wispelturig hij is. Dat hij nu plots meent door meester Vermassen verdedigd te willen worden, toont aan hoe ver hij van de wereld leeft, en hoe incoherent zijn gedachten zijn." Volgens Haentjens kwam De Gelder op het idee nadat Jef Vermassen in de pers had geopperd om De Gelder in de gevangenis te gaan opzoeken, om meer over zijn motieven, die tot op heden nog steeds onduidelijk zijn, te weten te komen. "Maar dat bezoek gaat niet door. Ik zie daar geen enkele reden toe", meent Haentjens. "Hij wil onder de aandacht blijven" Ook Vermassen overweegt niet om plots de verdediging van De Gelder op zich te nemen. Volgens zijn medewerkster Virginie Cottyn is het zelfs onmogelijk. "Wij traden op voor de slachtoffers van Kim De Gelder, en zullen hen ook de komende jaren blijven verdedigen. Nu dan ook raadsman worden van De Gelder zorgt voor een belangenconflict en is dus gewoon niet mogelijk. We hebben dit zelfs niet in overweging genomen. Kim De Gelder zegt zoveel, hij wil gewoon graag in de aandacht blijven." Intussen hebben De Gelder en zijn advocaat Haentjens nog een week de tijd om cassatieberoep aan te tekenen tegen de beslissing van het Gentse hof van assisen. Of dit effectief zal gebeuren, kon Haentjens nog niet zeggen. "Ik zal dat ten gepaste tijde meedelen." (EA)