Hoewel Kim De Gelder en zijn advocaat Jaak Haentjens nog tot maandagnamiddag 16 uur de tijd hebben om Cassatieberoep aan te tekenen tegen zijn levenslange veroordeling wegens vier moorden en 25 moordpogingen, zullen zij dit niet doen. Dat bevestigden de ouders van De Gelder aan de Corelio-kranten. Volgens zijn ouders zou De Gelder berusten in zijn lot in de gevangenis.

De advocaat van De Gelder, Jaak Haentjens, maakte vorige week nog bekend Cassatieberoep ernstig te overwegen. Hij wilde zo naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens stappen, om de bepaling van de toerekeningsvatbaarheid in België aan te kaarten.

Tijd en moeite Volgens de ouders van De Gelder zou die omweg via Cassatie maar weinig opbrengen en te veel tijd en moeite kosten. Ze zeggen zich neer te leggen bij de opsluiting van hun zoon, maar vragen zich ook af waarom hun zoon nooit langer onderzocht en geobserveerd kon worden door psychiaters.

Kim De Gelder werd enkele weken veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hij vermoordde een bejaarde boerin en richtte een dodelijk raid aan in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde, waarbij 2 baby's en één begeleidster het leven lieten. Tientallen andere kinderen en verzorgsters raakten ernstig gewond. (EA)

Hoewel Kim De Gelder en zijn advocaat Jaak Haentjens nog tot maandagnamiddag 16 uur de tijd hebben om Cassatieberoep aan te tekenen tegen zijn levenslange veroordeling wegens vier moorden en 25 moordpogingen, zullen zij dit niet doen. Dat bevestigden de ouders van De Gelder aan de Corelio-kranten. Volgens zijn ouders zou De Gelder berusten in zijn lot in de gevangenis. De advocaat van De Gelder, Jaak Haentjens, maakte vorige week nog bekend Cassatieberoep ernstig te overwegen. Hij wilde zo naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens stappen, om de bepaling van de toerekeningsvatbaarheid in België aan te kaarten. Tijd en moeite Volgens de ouders van De Gelder zou die omweg via Cassatie maar weinig opbrengen en te veel tijd en moeite kosten. Ze zeggen zich neer te leggen bij de opsluiting van hun zoon, maar vragen zich ook af waarom hun zoon nooit langer onderzocht en geobserveerd kon worden door psychiaters. Kim De Gelder werd enkele weken veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hij vermoordde een bejaarde boerin en richtte een dodelijk raid aan in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde, waarbij 2 baby's en één begeleidster het leven lieten. Tientallen andere kinderen en verzorgsters raakten ernstig gewond. (EA)