De vrachtwagens rijden traag over de drie rijstroken, waardoor andere bestuurders hen niet voorbij kunnen. In de andere richting is een kijkfile ontstaan. Het tijdverlies bedraagt omstreeks 9.15 uur in beide richtingen ongeveer een uur, zo is vernomen bij het Vlaams Verkeerscentrum.

Rond 8.30 uur verzamelde een vijf- tot tiental vrachtwagens zich op de E40 richting Gent. De vrachtwagens stonden eerst even stil op de snelweg, maar rijden sindsdien in groep traag over de snelweg. Een ploeg van de wegpolitie is ter plaatse, aldus het Vlaams Verkeerscentrum.

De actie veroorzaakte rond 9.15 uur een file vanaf de Brusselse ring tot Aalst, aldus het Vlaams Verkeerscentrum. In de andere richting zijn er geen acties, maar staat wel een kijkfile. Het tijdverlies in beide richtingen liep op tot een uur.

De vrachtwagens verdwenen uiteindelijk in Affligem van de snelweg, waarna de file snel verminderde. Maar vervolgens reden ze de snelweg opnieuw op richting Brussel. In de richting van Gent bedroeg de vertraging volgens het Verkeerscentrum kort na 10.00 uur nog ongeveer 20 minuten.

Aanleiding van de acties van de vrachtwagenchauffeurs is de invoering van de kilometerheffing. Vooral in Wallonië is er al vijf dagen hinder door blokkades. Deze ochtend waren er berichten over warenhuizen en tankstations die daardoor niet bevoorraad konden worden.

<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

'Situatie onbevoorrade tankstations verslechtert elk uur'

De acties die voor de brandstofdepots worden gehouden door de transporteurs, veroorzaken brandstoftekorten in verschillende tankstations in de regio van Luik en Doornik. "De situatie verslechtert elk uur", aldus Olivier Neirynck, technisch directeur van Brafco, de Belgische federatie van brandstofhandelaars.

"Woensdag, op de middag, zal er geen benzine noch diesel zijn", aldus Neirynck. Enkel de provincies Luik en Henegouwen ondervinden een tekort. De andere provincies zijn niet getroffen. Blijft de situatie voortduren, zal dat ook gevolgen hebben voor de stookolie, stelt Brafco. "Gelukkig zijn de temperaturen mild, want de voorraad is erg afgenomen." De federatie voert momenteel geen gesprekken met de chauffeurs en wacht het resultaat af van de vergadering van de provinciegouverneurs, die sinds 8.30 uur woensdag plaatsvindt.

De vrachtwagens rijden traag over de drie rijstroken, waardoor andere bestuurders hen niet voorbij kunnen. In de andere richting is een kijkfile ontstaan. Het tijdverlies bedraagt omstreeks 9.15 uur in beide richtingen ongeveer een uur, zo is vernomen bij het Vlaams Verkeerscentrum.Rond 8.30 uur verzamelde een vijf- tot tiental vrachtwagens zich op de E40 richting Gent. De vrachtwagens stonden eerst even stil op de snelweg, maar rijden sindsdien in groep traag over de snelweg. Een ploeg van de wegpolitie is ter plaatse, aldus het Vlaams Verkeerscentrum. De actie veroorzaakte rond 9.15 uur een file vanaf de Brusselse ring tot Aalst, aldus het Vlaams Verkeerscentrum. In de andere richting zijn er geen acties, maar staat wel een kijkfile. Het tijdverlies in beide richtingen liep op tot een uur. De vrachtwagens verdwenen uiteindelijk in Affligem van de snelweg, waarna de file snel verminderde. Maar vervolgens reden ze de snelweg opnieuw op richting Brussel. In de richting van Gent bedroeg de vertraging volgens het Verkeerscentrum kort na 10.00 uur nog ongeveer 20 minuten. Aanleiding van de acties van de vrachtwagenchauffeurs is de invoering van de kilometerheffing. Vooral in Wallonië is er al vijf dagen hinder door blokkades. Deze ochtend waren er berichten over warenhuizen en tankstations die daardoor niet bevoorraad konden worden.De acties die voor de brandstofdepots worden gehouden door de transporteurs, veroorzaken brandstoftekorten in verschillende tankstations in de regio van Luik en Doornik. "De situatie verslechtert elk uur", aldus Olivier Neirynck, technisch directeur van Brafco, de Belgische federatie van brandstofhandelaars."Woensdag, op de middag, zal er geen benzine noch diesel zijn", aldus Neirynck. Enkel de provincies Luik en Henegouwen ondervinden een tekort. De andere provincies zijn niet getroffen. Blijft de situatie voortduren, zal dat ook gevolgen hebben voor de stookolie, stelt Brafco. "Gelukkig zijn de temperaturen mild, want de voorraad is erg afgenomen." De federatie voert momenteel geen gesprekken met de chauffeurs en wacht het resultaat af van de vergadering van de provinciegouverneurs, die sinds 8.30 uur woensdag plaatsvindt.