De onderhandelaars van N-VA en CD&V komen stilaan in de fase dat het om de knikkers gaat. Na vandaag/vrijdag zullen alle onderwerpen al eens aan bod zijn gekomen in de schoot van de centrale werkgroep. Morgen/zaterdag hopen de onderhandelaars de budgettaire knopen door te hakken.

"De volgende dagen worden cruciaal, zeker voor de CD&V. Voor hen wordt het stilaan money time. De CD&V heeft in de campagne een sociale agenda naar voor geschoven met onder meer investeringen in scholenbouw en in de zorg. De vraag is nu of ze meegaan in de kille besparingslogica van N-VA of toch de beloofde sociale agenda kunnen hard maken. Dat wordt de lakmoesproef voor de CD&V", zegt Rzoska. (Belga/TE)

De onderhandelaars van N-VA en CD&V komen stilaan in de fase dat het om de knikkers gaat. Na vandaag/vrijdag zullen alle onderwerpen al eens aan bod zijn gekomen in de schoot van de centrale werkgroep. Morgen/zaterdag hopen de onderhandelaars de budgettaire knopen door te hakken. "De volgende dagen worden cruciaal, zeker voor de CD&V. Voor hen wordt het stilaan money time. De CD&V heeft in de campagne een sociale agenda naar voor geschoven met onder meer investeringen in scholenbouw en in de zorg. De vraag is nu of ze meegaan in de kille besparingslogica van N-VA of toch de beloofde sociale agenda kunnen hard maken. Dat wordt de lakmoesproef voor de CD&V", zegt Rzoska. (Belga/TE)