Een selfie is een foto die je van jezelf maakt, bij voorkeur met een smartphone, maar het kan ook met een fototoestel, in ieder geval met de camera op armlengte en gepubliceerd op een sociale netwerksite. Internationaal is dat het meest gebruikte woord dat nog maar pas is opgedoken in de Engelse taal en maar meteen is overgenomen in het Nederlands.

Een selfie is één van de tien genomineerde woorden van het jaar. Het woordenboek Van Daele doet opnieuw een oproep om uw stem uit te brengen. Kies uit onderstaande lijst in alfabetische volgorde.

belbos (bos aangelegd met de financiële opbrengst van gerecycleerd materiaal uit ingezamelde mobiele telefoons)

fairnesstaks (minimumbelasting voor grote bedrijven die weinig of geen winstbelasting betalen)

geefkast (kast op een publiek toegankelijke plaats, waarin men spullen kan achterlaten die anderen gratis mogen meenemen)

knikkebolziekte (neurologische aandoening bij kinderen in delen van Afrika, waarbij de patiënt o.m. apathisch wordt, groeistoornissen krijgt en voortdurend knikkebolt)

kweekburger (hamburger van vlees dat in een laboratorium direct uit stamcellen is gekweekt)

loodjeslijst (lijst van wat iemand nog wil doen voor hij of zij het loodje legt)

pandarel (politieke ruzie over de dierentuin waar twee reuzenpanda's de komende jaren zullen verblijven)

pestribbels (betonnen ribbelstrook op een pad om hardrijdende fietsers af te remmen)

rommeltrein (benaming voor een trein die met ernstige technische problemen te kampen had)

selfie (fotografisch zelfportret, vaak gemaakt met de camera op armlengte en gepubliceerd op een sociaalnetwerksite)

Kies zelf de opvolger van het woord 'Frietchinees'. Breng hier uw stem uit.

Een selfie is een foto die je van jezelf maakt, bij voorkeur met een smartphone, maar het kan ook met een fototoestel, in ieder geval met de camera op armlengte en gepubliceerd op een sociale netwerksite. Internationaal is dat het meest gebruikte woord dat nog maar pas is opgedoken in de Engelse taal en maar meteen is overgenomen in het Nederlands.Een selfie is één van de tien genomineerde woorden van het jaar. Het woordenboek Van Daele doet opnieuw een oproep om uw stem uit te brengen. Kies uit onderstaande lijst in alfabetische volgorde.belbos (bos aangelegd met de financiële opbrengst van gerecycleerd materiaal uit ingezamelde mobiele telefoons)fairnesstaks (minimumbelasting voor grote bedrijven die weinig of geen winstbelasting betalen)geefkast (kast op een publiek toegankelijke plaats, waarin men spullen kan achterlaten die anderen gratis mogen meenemen)knikkebolziekte (neurologische aandoening bij kinderen in delen van Afrika, waarbij de patiënt o.m. apathisch wordt, groeistoornissen krijgt en voortdurend knikkebolt)kweekburger (hamburger van vlees dat in een laboratorium direct uit stamcellen is gekweekt)loodjeslijst (lijst van wat iemand nog wil doen voor hij of zij het loodje legt)pandarel (politieke ruzie over de dierentuin waar twee reuzenpanda's de komende jaren zullen verblijven)pestribbels (betonnen ribbelstrook op een pad om hardrijdende fietsers af te remmen)rommeltrein (benaming voor een trein die met ernstige technische problemen te kampen had)selfie (fotografisch zelfportret, vaak gemaakt met de camera op armlengte en gepubliceerd op een sociaalnetwerksite)Kies zelf de opvolger van het woord 'Frietchinees'. Breng hier uw stem uit.