Knack Wereldtijdschrift verschijnt op 23 juni. Het is alleen in de winkel te koop. Het kost 7,5 euro. Abonnees van Knack vinden deze week in Knack een kortingbon.

Negen uur hebben ze in de auto gezeten, voor één kamp van Badr Hari. Het equivalent van onze Lotto Arena in Lyon is tot de nok gevuld voor de comebackwedstrijd van 'Golden Boy', de Nederlandse 'Muhammad Ali van het kickboksen'. Voor hem hebben deze Marokkaanse Nederlanders uren gereden, en uren gewacht. Morgen rijden ze negen uur terug. Iets meer dan één minuut, en het is voorbij. Badr Hari is back.

Dit is de onbekende sport die wereldwijd miljoenen mensen aan de televisie kluistert. Dit is de onzichtbare uitlaatklep van ontelbare probleemwijkjongeren in België en elders, meestal van allochtone origine. Dit is een onontgonnen universum dat de mainstreammedia nooit tonen. Dit is kickboksen, massaentertainment voor een specifiek segment van de massa. De instrumenten van de tifosi zijn: schotelantennes, YouTube en een uitgesproken neiging tot idolatrie.

Schrijver Tom Naegels drong diep door in de verborgen wereld van het kickboksen, en waande zich op een andere planeet.

Ex-bokscoryfee Daniella Somers reist de wereld rond met Harut en Marat Grigorian, twee rijzende sterren in het internationale circuit, maar ook twee Armeense immigranten uit Merksem, Antwerpen. De Marokkaanse Belg Ahmed Zragua uit Borgerhout werd onlangs Beneluxkampioen, de Turkse Belg Murat Direkçi was twee keer wereldkampioen in het It's Showtime-circuit.

Ooit van hen gehoord? U bent niet alleen.

Vechten is hun leven. En hordes fans vechten mee. Maar waar vechten ze tegen? Of voor? En wat is het belangrijkst: de kick, of het boksen?

It's Showtime, 's werelds grootste kickbox organisatie, komt naar Vorst Nationaal op 24 september. Tijdens het Fast & Furious 70 max Tournament nemen acht boksers het tegen elkaar op.

Negen uur hebben ze in de auto gezeten, voor één kamp van Badr Hari. Het equivalent van onze Lotto Arena in Lyon is tot de nok gevuld voor de comebackwedstrijd van 'Golden Boy', de Nederlandse 'Muhammad Ali van het kickboksen'. Voor hem hebben deze Marokkaanse Nederlanders uren gereden, en uren gewacht. Morgen rijden ze negen uur terug. Iets meer dan één minuut, en het is voorbij. Badr Hari is back. Dit is de onbekende sport die wereldwijd miljoenen mensen aan de televisie kluistert. Dit is de onzichtbare uitlaatklep van ontelbare probleemwijkjongeren in België en elders, meestal van allochtone origine. Dit is een onontgonnen universum dat de mainstreammedia nooit tonen. Dit is kickboksen, massaentertainment voor een specifiek segment van de massa. De instrumenten van de tifosi zijn: schotelantennes, YouTube en een uitgesproken neiging tot idolatrie. Schrijver Tom Naegels drong diep door in de verborgen wereld van het kickboksen, en waande zich op een andere planeet. Ex-bokscoryfee Daniella Somers reist de wereld rond met Harut en Marat Grigorian, twee rijzende sterren in het internationale circuit, maar ook twee Armeense immigranten uit Merksem, Antwerpen. De Marokkaanse Belg Ahmed Zragua uit Borgerhout werd onlangs Beneluxkampioen, de Turkse Belg Murat Direkçi was twee keer wereldkampioen in het It's Showtime-circuit. Ooit van hen gehoord? U bent niet alleen. Vechten is hun leven. En hordes fans vechten mee. Maar waar vechten ze tegen? Of voor? En wat is het belangrijkst: de kick, of het boksen?