Een aantal keukenfabrikanten zou hebben geklaagd over de spots van Dovy Keukens, waarin de populaire zaakvoerder Donald Muylle vergelijkingen maakt tussen laminaat en andere 'minderwaardige' producten. Oneerlijk, misleidend en onnodig negatief, vinden de fabrikanten.

Fedustria ziet in de spots een juridisch en deontologisch probleem, omdat Dovy een deel van de hele meubelsector, die met deze producten werkt, in een negatief daglicht stelt. De federatie vraagt Muylle nu om de negatieve vergelijkingen in de spotjes te schrappen.

Dovy Keukens lijkt daar evenwel niet op in te willen gaan, schrijft Gazet van Antwerpen.

Leugens

De 'keukenoorlog' ontstond enkele dagen geleden toen Denis Thijs van Princess Keukens in het Limburgse Zutendaal Muylle beschuldigde van leugens. "Dovy mag laminaatkeukens verkopen. Maar ik kan er niet tegen dat de keukenfabrikant leugens verkoopt", aldus Thijs in Het Belang van Limburg.

"Het fameuze zwarte randje is juist een zwakte. Muylle doet alsof hij iets geweldig kwalitatiefs verkoopt, terwijl dat zwarte randje in feite de lijmzijde is die gevoelig is voor vuil en vocht. Al sinds de jaren zeventig zoekt men andere procedés omdat laminaat zo kwetsbaar en vochtgevoelig is. Intussen is er ABS gekomen, pvc, veel stevigere en minder vochtgevoelige materialen dan laminaat. Meneer Muylle staat gewoon te liegen."

Donald Muylle zal het alleszins niet aan zijn hart laten komen. De wereldberoemde keukenmaker ontving tijdens de voorbije editie van de Open Bedrijvendag zo'n 11.000 mensen in zijn bedrijf in Roeselare. (Belga/TE)

Een aantal keukenfabrikanten zou hebben geklaagd over de spots van Dovy Keukens, waarin de populaire zaakvoerder Donald Muylle vergelijkingen maakt tussen laminaat en andere 'minderwaardige' producten. Oneerlijk, misleidend en onnodig negatief, vinden de fabrikanten. Fedustria ziet in de spots een juridisch en deontologisch probleem, omdat Dovy een deel van de hele meubelsector, die met deze producten werkt, in een negatief daglicht stelt. De federatie vraagt Muylle nu om de negatieve vergelijkingen in de spotjes te schrappen. Dovy Keukens lijkt daar evenwel niet op in te willen gaan, schrijft Gazet van Antwerpen. De 'keukenoorlog' ontstond enkele dagen geleden toen Denis Thijs van Princess Keukens in het Limburgse Zutendaal Muylle beschuldigde van leugens. "Dovy mag laminaatkeukens verkopen. Maar ik kan er niet tegen dat de keukenfabrikant leugens verkoopt", aldus Thijs in Het Belang van Limburg. "Het fameuze zwarte randje is juist een zwakte. Muylle doet alsof hij iets geweldig kwalitatiefs verkoopt, terwijl dat zwarte randje in feite de lijmzijde is die gevoelig is voor vuil en vocht. Al sinds de jaren zeventig zoekt men andere procedés omdat laminaat zo kwetsbaar en vochtgevoelig is. Intussen is er ABS gekomen, pvc, veel stevigere en minder vochtgevoelige materialen dan laminaat. Meneer Muylle staat gewoon te liegen."Donald Muylle zal het alleszins niet aan zijn hart laten komen. De wereldberoemde keukenmaker ontving tijdens de voorbije editie van de Open Bedrijvendag zo'n 11.000 mensen in zijn bedrijf in Roeselare. (Belga/TE)