Het ongeval gebeurde rond 06.20 uur ter hoogte van de afrit Zaventem Henneaulaan, waar er vijf rijstroken beschikbaar zijn. De drie rechterrijstroken waren door de kettingbotsing helemaal versperd.

Dat had op de Buitenring een file tot gevolg die reikte tot in Groenendaal, terwijl er op de E40 Luik-Brussel een file vanaf Haasrode stond. Ook op de E411 was het aanschuiven, vanaf Tombeek, en op de N2, de Leuvensesteenweg, moest het verkeer filerijden tussen Kortenberg en Zaventem. Ook op de andere gewestwegen vanuit Leuven en het Hageland was het meer dan druk. Op de Brusselse Binnenring stond dan weer een kijkfile vanaf Wemmel.

330 km file

In heel België liep de totale filelengte op de snelwegen op tot ongeveer 330 kilometer. Daarmee was het een van de drukkere ochtendspitsen van het najaar, zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. Behalve de kettingbotsing speelden ook files rond Antwerpen en hinder door werkzaamheden bij Gent mee. "Het grote verschil met een normale ochtendspits was niet zozeer de filelengte, maar wel de wachttijd op de snelwegen en de files op de lokale wegen", voegt Beeckman toe. (Belga/TE)

Het ongeval gebeurde rond 06.20 uur ter hoogte van de afrit Zaventem Henneaulaan, waar er vijf rijstroken beschikbaar zijn. De drie rechterrijstroken waren door de kettingbotsing helemaal versperd. Dat had op de Buitenring een file tot gevolg die reikte tot in Groenendaal, terwijl er op de E40 Luik-Brussel een file vanaf Haasrode stond. Ook op de E411 was het aanschuiven, vanaf Tombeek, en op de N2, de Leuvensesteenweg, moest het verkeer filerijden tussen Kortenberg en Zaventem. Ook op de andere gewestwegen vanuit Leuven en het Hageland was het meer dan druk. Op de Brusselse Binnenring stond dan weer een kijkfile vanaf Wemmel.In heel België liep de totale filelengte op de snelwegen op tot ongeveer 330 kilometer. Daarmee was het een van de drukkere ochtendspitsen van het najaar, zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. Behalve de kettingbotsing speelden ook files rond Antwerpen en hinder door werkzaamheden bij Gent mee. "Het grote verschil met een normale ochtendspits was niet zozeer de filelengte, maar wel de wachttijd op de snelwegen en de files op de lokale wegen", voegt Beeckman toe. (Belga/TE)