Straks om 13 uur spreekt koning Filip voor de allereerste keer zijn kerstboodschap uit. Gewoonlijk wordt die toespraak een dag op voorhand opgenomen, maar het is niet de gewoonte dat de pers de tekst dan al te lezen krijgt.

Niettemin publiceerden onder andere Le Soir, La Libre Belgique en La Dernière Heure al een artikel over de koninklijke toespraak. De krant Le Soir zegt zelf dat dit 'du jamais vu' is, maar beweert dat ze de toespraak zelf niet hebben. Het zou gaan om lekken.

Moderner

De kersttoespraak van koning Filip zou overigens nogal wat verschillen vertonen met de toespraken van zijn vader in het verleden. Zo brengt de nieuwe koning een korte en krachtige toespraak van amper zes minuten.

Inhoudelijk zou het om een voorzichtige speech gaan. Koning Filip zal de financiële en de communautaire thema's mijden. Een thema als jeugdwerkloosheid komt bijvoorbeeld wel aan bod.

Ook de manier waarop de boodschap wordt gebracht zal moderner zijn. De koning zit niet meer met gevouwen handen achter een bureau, maar zal staand zijn tekst van de autocue aflezen. (TE)

Straks om 13 uur spreekt koning Filip voor de allereerste keer zijn kerstboodschap uit. Gewoonlijk wordt die toespraak een dag op voorhand opgenomen, maar het is niet de gewoonte dat de pers de tekst dan al te lezen krijgt. Niettemin publiceerden onder andere Le Soir, La Libre Belgique en La Dernière Heure al een artikel over de koninklijke toespraak. De krant Le Soir zegt zelf dat dit 'du jamais vu' is, maar beweert dat ze de toespraak zelf niet hebben. Het zou gaan om lekken. De kersttoespraak van koning Filip zou overigens nogal wat verschillen vertonen met de toespraken van zijn vader in het verleden. Zo brengt de nieuwe koning een korte en krachtige toespraak van amper zes minuten. Inhoudelijk zou het om een voorzichtige speech gaan. Koning Filip zal de financiële en de communautaire thema's mijden. Een thema als jeugdwerkloosheid komt bijvoorbeeld wel aan bod. Ook de manier waarop de boodschap wordt gebracht zal moderner zijn. De koning zit niet meer met gevouwen handen achter een bureau, maar zal staand zijn tekst van de autocue aflezen. (TE)